Alimentul pe care cei mai mulți români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei. Ce greșeală fac

Alimentul pe care cei mai mulți români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei. Ce greșeală fac
Alimentul pe care cei mai mulți români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei

Care este alimentul pe care cei mai mulți români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei. Specialiștii recomandă să știm nu doar ce alimente să consumăm, dar și care este momentul cel mai bun din zi pentru a le consuma, fie că vorbim de lactate, fructe sau legume. Mulți români aleg să consume acest aliment despre vorbim în acest articol pentru beneficiile sale, însă puțini sunt cei care știu când este cel oportun moment de a fi consumat! Despre ce este vorba!

Alimentul pe care cei mai mulți români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei

Un exemplu de aliment pe care cei mai mulți dintre români îl consumă în momentul nepotrivit al zilei este laptele. Deși mulți ar crede că laptele se bea dimineața, ei bine, specialiștii sunt de părere că dimineața este cel mai nepotrivit moment al zilei să îl consume. Dimpotrivă, aceștia susțin că cel mai bun moment al zilei pentru a consuma lapte este seara.

Întrucât laptele conține triptofan, un aminoacid care te ajută să adormi, se recomandă adesea ca laptele să fie consumat noaptea. În plus, laptele eliberează serotonină, un hormon care conferă starea de bine. Specialiștii recomandă mai ales laptele de migdale, în locul laptelui de vacă, care, de asemenea, conține acest aminoacid. Cum laptele de vacă are în compoziție și lactoză, ea poate provoca tulburări digestive la vârstă adultă.

Specialiștii susțin deci că cel mai nepotrivit moment din zi de a consuma lapte de vacă este dimineața, atunci când organismul este activ, iar laptele, un aliment greu de digerat, ajută, de fapt, la somn. Tot specialiștii recomandă laptele vegetal ca fiind o alternativă sănătoasă la laptele de origine animală.

Curiozități despre lapte

Laptele este printre cele mai consumate alimente. Se spune că obiceiul de a bea lapte a apărut în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, mai întâi în Afganistan și Iran, apoi în Africa și Turcia. Circa 90% din laptele aflat pe piață provine de la vaci, iar o vacă poate da până la 90 de pahare de lapte pe zi și până la 200.000 de pahare într-o viață.

Dacă ai probleme cu somnul, se recomandă să încălzești o cană de lapte, în care să adaugi miere și scorțișoară. Acest amestec te poate ajuta să adormi mai repede și să te odihnești bine noaptea.

Printre beneficiile laptelui se numără și faptul că este bun pentru dinți, acesta reducând aciditatea din gură și combătând apariția tartrului.