Este supranumit „pansament pentru stomac“ și conține substanțe care atacă alimentele ajunse în stomac, facilitând funcția digestivă. Consumate în cantități relativ mari – tărâțele de grâu – căci despre ele vom vorbi în acest articol, vă vor asigura surplusul de vitamine de care are nevoie organismul și, totodată, vor fi aliatul perfect pentru o siluetă suplă.
Tărâțele de grâu, un aliment ieftin, care taie pofta de mâncare, nu ar trebui să vă lipsească din bucătărie. Bogate în substanțe active: vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi – inclusiv aminoacizi graşi esenţiali şi carbohidraţi), tărâțele ajută în combaterea multor afecţiuni, de la demineralizări, afecţiuni endocrine, neuromusculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenţă până la rahitism şi anemii severe.
Totodată, tărâțele de grâu conţin substanţe care atacă alimentele ajunse în stomac, înlesnind funcţia digestivă. Pentru a avea o dietă echilibrată, nutriționiștii ne recomandă să introducem în alimentația noastră poduse din ovăz şi tărâţele de ovăz. Acestea s-au dovedit eficiente și în lupta împotriva colesterolului. Dacă veți ține un regim de doar 10 zile cu tărâţe, nivelul colesterolului va scădea cu 13%.
Grație proprietăților sale, acestea acționează ca un pansament pentru stomacul bolnav.
„Se recomandă amestecul a două linguriţe cu tărâţe măcinate cu miere şi consumarea lor pe stomacul gol. Praful de tărâţe se poate combina cu orice lichid: ceai, suc, ciorbă, dar temperatura acestuia nu trebuie să depăşească 40 grade, pentru a proteja vitaminele“, notează doctorulzilei.ro.
Tot cu ajutorul tărâțelor puteți face și o cură de slăbire, care se va dovedi și mai eficientă dacă veți consuma o cantitate destul de mare din acest aliment. Veți obține rezultate vizibile în numai două săptămâni!
De reținut că numai două linguri de tărâțe nu sunt îndeajuns într-o dietă, deci totul depinde de cantitate.
„Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri cu tărâţe într-o cană şi opăriţi-le cu ceai. Amestecaţi bine conţinutul, pentru a-l omogeniza şi, când se mai răceşte, beţi-l pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură. După o pauză de circa zece minute puteţi servi micul dejun“, potrivit sursei citate.