17 ian. 2021 | 21:09

Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră

Sănătate
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli

Din ce în ce mai multe persoane îşi îndreaptă atenţia către remediile naturiste pentru a trata anumite afecţiuni. Din păcate, puţini sunt cei care au habar cu adevărat de produsele ieftine şi la îndemână care te pot scăpa de multe probleme. De exemplu, românii ignoră un aliment din bucătărie care protejează ochii de boli.

Alimentul care protejează ochii de boli

Multe sunt plantele folosite de sute de ani pentru tratarea anumitor afecţiuni, însă prea puţini sunt cei care ştiu de minunile pe care acestea le fac pentru sănătate. De exemplu, există un aliment în bucătărie care îţi protejează ochii de boli, dar câte dintre gospodinele care îl pun în mâncare ştiu acest lucru?!

Este vorba despre coriandru, un “condiment” folosit intens în Asia, dar care a început să fie consumat în cantităţi destul de mari şi în Europa. Cu un conţinut bogat în uleiuri esenţiale, fibre, aminoacizi, minerale şi vitamine, acesta nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie.

Pentru că abundă în vitamina A, dar şi în betacaroten, coriandrul menţine sănătatea oculară, susţine vederea şi ajută la reducerea oboselii ochilor. De asemenea, este de un real ajutor pentru persoanele în vârstă care suferă de cataractă sau conjunctivită. Aşadar, consumă cât mai des frunzele aromate. Le poţi mânca în salate precum cea mexicană sau de castraveţi, amestecate cu avocado sau morcovi.

Alte proprietăţi ale coriandrului

Un alt motiv pentru care ar trebui să treci pe lista de cumpărături şi coriandru sunt proprietăţile sale antiinflamatorii şi tonice, fiind un stimulent extraordinar.De exemplu, ceaiul preparat din fructele plantei este eficient şi în cazuri de migrene sau de astenie.

“Planta calmează crampele abdominale, previne balonările sau diareea, favorizând secreţia biliară. Acizii conţinuţi, printre care cel linoleic, cel oleic, ascorbic sau stearic, ajută suferindul să aibă o tensiune arterială mai mică şi să normalizeze valorile ridicate ale colesterolului rău. Câteva boabe mestecate în gură împrospătează respiraţia şi au un rol antimicrobian”, a explicat Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Un lucru mai puţin ştiut despre coriandru este faptul că datorită terpineolului şi terpinolenului conţinuţi, acesta este şi un foarte bun analgezic. Astfel, ameliorează durerile de cap, de dinţi sau durerile musculare.  În cazul în care doreşti să stimulezi metabolismul, tot ce ai de făcut este să bei apa (500 de ml) în care au stat la infuzat, peste noapte, şase – şapte frunze de coriandru.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro