Care este alimentul de un leu ce trebuie consumat în fiecare zi și ce beneficii surprinzătoare are. Deși mulți apelează de regulă la vitamine și suplimente alimentare, mai ales când se schimbă anotimpul, există și alimente ieftine la preț, dar extrem de prețioase din punct de vedere al nutrienților. Iată despre ce este vorba!
Alimentația este foarte importantă pentru sănătatea și funcționarea organismului. O dietă cât mai variată îi poate conferi organismului vitaminele și mineralele necesare.
Însă pentru cei care cred că alimentele sănătoase sunt… mai scumpe, ei bine, aceștia trebuie să știe că sunt unele care costă chiar și un leu, dar calitatea nutrițională este înaltă. Un exemplu poate fi banalul ou, care costă doar un leu și îmbunătățește imunitatea și te poate feri de virozele de sezon.
Oul este considerat un aliment benefic pentru sănătate și se poate consuma în mai multe feluri: omletă, fiert, poșat, a cuptor sau prăjit, în puțin ulei.
Oul poate constitui o masă sățioasă dacă este consumat alături de legume, cum ar fi ardeiul gras, roșiile, castraveții, sau se poate face o gustare cu o felie de pâine prăjită peste acre se pune sos de guacamole, iar deasupra adaugi un ou poșat sau prăjit. Oul este sărac în calorii, fiind util și în cazul în care dorești să pierzi câteva kilograme în plus.
Însă oul nu este singurul aliment care te poate ajuta în lupta contra virozelor de sezon: mai sunt și alimente ca mierea, kiwi, ghimbirul, lămâia, portocalele, supa de pui, care sunt sănătoase și au beneficii pentru imunitate.
Chiar dacă nu costă un leu, ci le poți găsi la prețul de sub 10 lei, mai poți adăuga pe lista alimentelor care ar trebui incluse în dietă și alimente ca sardinele. Acești pești mici au în componență grăsimi sănătoase, seleniu, vitamina D, precum și alți nutrienți. De asemenea, nucile sunt alte alimente sănătoase. Ele conțin omega-3, fibre și antioxidanți, elemente importante în prevenirea bolilor cardiace și a cancerului.
Nici salata verde nu trebuie neglijată, mai ales că ea se găsește din plin primăvara. Salata verde conține vitaminele A, C, calciu, folat, fibre și mulți fitonutrienți. Salata verde poate fi consumată la orice masă a zilei, alături de alte surse de grăsime și proteine.