5 alimente sub 10 lei pe care trebuie să le mănânci. Sunt pline de fibre, proteine și vitamine. Cercetătorii au descoperit care sunt alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe masa niciunui om. Consumând aceste alimente, care sunt și ieftine, sănătatea oricui va fi cu mult îmbunătățită.
S-a aflat care sunt cele cinci alimente care contribuie substanțial la sănătatea oricărui om. Acestea ar trebui să fie nelipsite de pe masa noastră și incluse în cât mai multe feluri de mâncare.
Cele cinci alimente sunt pline de fibre, proteine și vitamine și, în plus, nu au nici niște prețuri exagerate, astfel că oricine și le poate permite. Astfel, pentru o sănătate de fier ar trebui să consumăm mai mereu ouă, sardine, nuci, salată verde și unt.
Oul se situează printre cele mai sănătoase alimente. Acesta este bogat în proteine și grăsimi de calitate, alături de fier, vitamine, minerale și caroteinoizi.
Banalul ou poate fi consumat fiert, copt sau prăjit cu foarte puțin ulei înt-o tigaie non aderentă și poate fi, alături de o salată, o masă foarte sățioasă, ieftină și sănătoasă.
Acești pești micuți, sursă de hrană pentru peștii mai mari, se numără printre cei mai curați pești ai mărilor și oceanelor. Au în componență proteine, grăsimi sănătoase, seleniu, vitamina D, precum și alți nutrienți.
De asemenea, este de preferat ca sardinele să fie consumate proaspete, însă dacă nu le găsim așa, o bună alternativă o reprezintă și conservele, care sunt ieftine.
Nucile românești sunt printre cele mai sănătoase alimente care se găsesc la ora actuală. Nuca conține grăsimi bune de tip omega-3, fibre și antioxidanți, elemente importante în prevenirea bolilor cardiace și a cancerului.
Nucile sunt foarte sățioase și pot fi mâncate ca gustare sau pot fi adăugate în salate.
Salata verde este unul dintre cele mai valoroase alimente. Poate fi consumată în orice dietă, întrucât are foarte puține calorii.
De asemenea, conține vitaminele A, C, calciu, folat, fibre și mulți fitonutrienți. Salata vered poate fi folosită la orice masă a zilei, alături de alte surse de grăsime și proteine.
Mult timp, cercetătorii au pus doar pe seama grăsimilor obezitatea și bolile cardiovasculare. Acum s-a descoperit că acestea sunt produse de mai mulți factori, cum ar fi excesul de glucide și sedentarismul. În prezent, grăsimile bune au fost absolvite de vina exclusivă pentru îmbolnăviri, astfel încât unele diete includ untul în lista alimentelor bune.
Untul conține grăsimi, precum și vitaminele A și E. Unul dintre nutrienții din unt, cum este acidul butiric, este încă cercetat de oamenii de știință. Acesta poate aduce beneficii în reducerea riscului de cancer de colon, dar și în combaterea obezității. Untul poate fi consumat chiar și în cafea, conform cercetătorilor.