Cum se fierbe corect orezul pentru ca bobul să rămână întreg și alb. Ce trebuie să pui în apă, de fapt

Cum se fierbe corect orezul pentru ca bobul să rămână întreg și alb. Ce trebuie să pui în apă, de fapt
Cum se fierbe corect orezul pentru ca bobul sa ramana intreg si alb. Ce trebuie sa pui in apa, de fapt

Orezul este unul dintre alimentele de bază care are foarte multe calități nutritive. Află cum se fierbe corect orezul în așa fel încât bobul să rămână întreg și alb.

Fierbe orezul corect aflând acest secret

Simplu de preparat, gustos și totodată care se potrivește în foarte multe dintre bucatele pe care alegi sp le prepari, orezul este un ingredient indispensabil în toate bucătăriile din lumea întreagă. De multe ori, din cauza faptului că în cazurile bune, orezul se transformă într-un pilaf, iar în cazurile mai puțin fericite, acesta devine un terci, cu siguranță te-sai întrebat care este modul corect de fierbere a acestuia.

Pentru a fierbe orezul în mod corect, va trebui să iei în considerare cu sfințenie atât gramajul cât și recomandările. Astfel că ceea ce vei avea nevoie vor fi: orez, apă și sare, dar nu în mod obligatoriu acest ultim ingredient. În ceea ce privește modalitatea de preparare, urmează cele câteva indicații cum ar fi:

  • măsoară cantitatea necesară de orez folosind o cană. Cu aceeași cană vei măsura ulterior și apa și este important să nu uiți faptul că orezul își dublează sau chiar triplează volumul atunci când îl fierbi, astfel că se recomandă utilizarea unui vas mai adânc;
  • clătește orezul cu apă rece de câteva ori. Amestecă apoi cu mână cantitatea de orez, astfel încât toate impuritățile să iasă la suprafață;
  • după aceea, lasă orezul vreme de 10 minute în apa rece și apoi scurge orezul și aruncă apa;
  • pune orezul într-un vas și adaugă pentru fiecare cană de orez, două căni de apă;
  • pune orezul la fiert fără a-l acoperi cu un capac;
  • în momentul în care apa va fierbe, acoperă orezul cu un capac și redu focul la minim. De obicei, orezul va face spumă în momentul în care începe să fiarbă, astfel pentru a evita acest lucru, vasul de fierbere trebuie să fie suficient de adânc sau să nu îl umpli cu mai mult de jumătate din capacitatea lui;
  • fierbe orezul timp de zece minute fără să ridici capacul;
  • ia vasul de pe foc și lasă-l acoperit pentru 20 de minute;
  • ultimul pas, descoperă orezul și amestecă-l cu ajutorul unei furculițe.

Ingredientul care păstrează bobul întreg și alb

Pentru ca bobul de orez să rămână întreg și alb, pune în apa în care fierbe o felie de lămâie. Atunci când orezul este aproape fiert, nu uita să adaugi și o cană de lapte, astfel că orezul va fi mai gustos. Totodată, pentru ca acesta să nu se lipească, după primul clocot, pune-l întrp strecurătoare și clătește-l după care, pune-l iar la fiert.

Orezul este consumat de cele mai multe ori ca garnitură fiind utilizat în foarte multe preparate culinare. Dacă în mod normal, acesta se fierbe simplu, pentru un plus de savoare, poți adăuga puțină sare și 1-2 linguri de unt sau ulei de măsline. În cazul în care vrei să îi adaugi acestuia puțină culoare, fierbe împreună cu orezul puțin șofran sau curcuma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI