Alimentul care taie orice poftă de mâncare. Ai încercat vreodată?

Alimentul care taie orice poftă de mâncare. Ai încercat vreodată?
Alimentul care iti taie pofta de mancare

Ce aliment îți taie pofta de mâncare. Acesta se găsește mereu în aceeași perioadă a anului, de la finalul lunii martie și până în luna iunie, astfel că-l poți procura și tu. Se consumă înainte de fiecare masă și chiar dacă la început gustul poate părea ușor… neplăcut, trebuie mestecat bine pentru ca rășinile să se elibereze.

Alimentul care taie orice poftă de mâncare

Ai ghicit, este vorba despre mugurii de brad și de pin. Din mugurii de pin poți face sirop sau poți alege să îi consumi pur și simplu. Pentru a înlătura senzația de poftă de mâncare, trebuie să consumi 2-3 muguri de pin înainte de orice masă. Ei trebuie mestecați bine, pentru a-și elibera rășinile care vor ajuta la reglarea apetitului. Iar pentru a te bucura cât mai mult de beneficiile lor, trebuie să îi păstrezi în frigider în pungi de hârtie sau în borcane cu capac.

Despre mugurii de pin

Mugurii de pin sunt semințele comestibile ale pinului. Sunt peste 20 de specii de pin care produc muguri comestibili, iar cele mai populare soiuri de pini din care se pot recolta acești muguri sunt pinul mexican, pinul de Colorado, pinul italian și pinul chinezesc. Mugurii de pin se culeg primăvară, când conul începe să se deschidă. Pentru a se ușura procesul de recoltare, conurile sunt depozitate în saci și sunt lăsate la uscat sub soare, vreme de 20 de zile.

După aceea, conurile sunt zdrobite, iar mugurii de pin sunt culeși manual, o activitate minuțioasă ce poate dura destul de mult. Fiecare mugur este acoperit cu un alt strat de coajă ce trebuie îndepărtat înainte de a fi consumat. Coaja poate fi subțire și ușor de îndepărtat, în vreme ce unele coji sunt groase și rigide.

Mugurii de pin pot fi consumați ca atare, dar se pot adăuga și într-o varietate de preparate, de la salate până la feluri principale sau deserturi. Un exemplu poate fi salata cu muguri de pin și spanac.

  • spanac
  • muguri de pin
  • ceapă
  • un avocado
  • brânză feta
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • sare și piper

Mod de preparare:

Spanacul se spală și se călește într-o tigaie vreme de un minut. Separat, se rumenesc și mugurii de pin. Se taie ceapa și avocado și se adaugă peste spanac. Se adaugă mugurii de pin și bucățile de brânză feta. Se prepară apoi un dressing din șase linguri de ulei de măsline, trei linguri de oțet balsamic, sare și piper. Se toarnă apoi peste salată și se amestecă. Se lasă salata la frigider pentru 20 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine.