Secretele neștiute ale spanacului. Cum poți obține gustul suprem din el

Secretele neștiute ale spanacului. Cum poți obține gustul suprem din el
secretele spanacului

Mulțumită lui Popeye Marinarul, știm că spanacul este o sursă excelentă de nutriție care ne menține puternici! Există atât de multe beneficii pentru sănătate pe care probabil nu le cunoaștem. Iată care sunt secretele neștiute ale spanacului și cum poți obține gustul suprem din el.

Cum se obține gustul suprem al spanacului – secretele neștiute

Vă vom spune cel mai bun mod posibil de a consuma spanac, astfel încât să profitați la maximum de toate vitaminele din acest super aliment, precum și de a obține gustul suprem al acestuia.

Spanacul se combina cu usturoi pentru a-i intensifica gustul. Acesta este unul dintre secretele supreme ale spanacului. E mult mai bun în combinația asta și se poate folosi la mai multe rețete. Mai jos aflăm cum putem prepara spanac cu usturoi.

Spanacul – secretul gustului suprem

O idee bună în care putem combina spanacul cu usturoiul pentru a obține gustul suprem este cea de spanac sotat. În mai puțin de 10 minute puteți transforma un pachet mare de spanac în frunze ofilite, usturoiate, aromate. Este o farfurie perfectă și este binevenită ca un supliment „super verde” în tot felul de mese și rețete.

Spanacul sotat este o rețetă care se află pe placul multora dintre noi. Este incredibil de ușor de făcut și conține nutrienți! Iar atunci când adăugați usturoi tocat, un strop de ulei de măsline și un strop de sare, acesta devine o garnitură delicată, sărată, extrem de versatilă.

Rețetă de spanac sotat

Iubitorii de spanac probabil știu deja multe rețete, printre care: strecurat într-un smoothie verde, copt într-o baie de anghinare cu spanac,  o salată de frunze de spanac sau să o încorporat în brioșe cu ou.

Dar nu uitați că dacă vreți să vă bucurați de gustul suprem al acestuia, secretul este să îl sotați rapid într-o tigaie. Este garnitura perfectă care îți va crea rețetele de cină preferate în timpul săptămânii.

Ingrediente – spanac sotat

Pentru această rețetă, adăugăm ulei cu usturoi pentru a acoperi spanacul și a-l ajuta să se ofilească. Puteți folosi pachete de spanac proaspăt sau pachete pre-spălate de spanac

Pentru  a da un stop de savoare spanacului este nevoie de un strop de ulei de măsline sau un cubuleț de unt. Se folosesc și 3 căței de usturoi, pentru o cantitate mică de spanac, dar se poate folosi și mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe. Se adaugă sare și piper, după gust.