Alimentul care are 6 beneficii nebănuite și pe care îl avem toți în casă. La ce trebuie să-l folosim

Alimentul care are 6 beneficii nebănuite și pe care îl avem toți în casă. La ce trebuie să-l folosim
Alimentul care are 6 beneficii nebănuite și pe care îl avem toți în casă. La ce trebuie să-l folosim

Originar din Italia, alimentul este obținut integral sau parțial din must de struguri. Concentrat și cu o aromă intensă, a început să fie folosit cu spor și în România în ultimii ani.

6 beneficii ale unui aliment pe care îl avem toți în casă

Oțetul balsamic nu este un ingredient pentru gătit – încălzindu-l îi va dispărea buchetul său distinctiv. Totodată, ar fi o pierdere dacă l-ai utiliza doar ca un ingredient în dressing pentru salată. Pentru a-l pune în valoare, pune căteva picături pe fructe de pădure proaspete, brânză Parmigiano-Reggiano sau deserturi cremoase cum ar fi panna cotta, zabaglione sau înghețată de vanilie. În Italia, un oțet balsamic de o calitate superioară poate fi, de asemenea, băut ca aperitiv sau digestiv, îndeosebi la ocazii speciale, cum ar fi nunțile.

Antioxidant

Datorită conținutului ridicat de polifenoli din struguri, oțetul balsamic de Modena are proprietăți antioxidante. El combate radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii și întărește sistemul imunitar.

Previne riscul de diabet

Potrivit unui studiu coreean, s-a constatat că oțetul balsamic poate reduce cantitatea de insulină din sânge și este capabil să protejeze celulele pancreasului folosite pentru a regla cantitatea de zahăr din sânge.

Previne inflamarea articulaților și osteoporoza

Oțetul balsamic este bogat în săruri minerale (potasiu, calciu, fosfor și magneziu), care ajută la prevenirea inflamațiilor articulare și a osteoporozei. Astfel, o cantitate mică din acest produs este îndeajuns pentru a face oasele mai puternice.

Beneficiile oțetului balsamic
Beneficiile oțetului balsamic

Ajută digestia

Acidul acetic conține tulpini de probiotice care ajută digestia. Oțetul balsamic poate crește timpul dedicat digestiei alimentelor, fără a provoca senzație de greutate. În schimb, oferă o senzație mai mare de sațietate, așa încât vei mânca mai puțin pe parcursul zilei.

Bun pentru slăbit

S-a dovedit științific faptul că acidul acetic scade concentrația de acizi grași din sânge. Mai mult, este sărac în calorii și nu are colesterol. Așadar, dacă urmezi o dietă, o soluție bună este să folosești oțetul balsamic în loc de ulei de măsline sau alte condimente.

Antiseptic

Oțetul balsamic este un produs folosit din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea unor inflamații, cum ar fi cea a gâtului. Diluează câteva picături de oțet într-un pahar cu apă și consumă de două sau trei ori pe zi. Este utilă, de asemenea, dacă te confrunți cu o tuse care nu se rupe.

  • Totodată, oțetul balsamic este un elixir pentru combaterea migrenelor.
  • În caz de acnee, șterge pielea cu o compresă îmbinată în oțet, iar în timp vei observa îmbunătățiri.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI