Sezonul rece aduce cu el unul din cele mai importante posturi, iar cei mai credincioși îl respectă cu sfințenie. Ce mănâncă oamenii în acea perioadă și care sunt cele mai sănătoase alimente care înlocuiesc produsele de origine animală? Ce să consumi dacă ți-au însușit acest stil de viață?
Postul acționează asupra corpului și îl face să se obișnuiască altfel cu aportul de nutrienți și carbohidrați pe care îi ia în perioada în care carnea și alte produse de origine animală îi lipsesc. Deși specialiștii sugerează totuși consumul de carne, moderat, câteodată e bună și o astfel de opțiune pentru curățarea organismului. Acesta prelungește viața și îți consolidează sistemul imunitar, aduce un alt confort fizic și spiritual și te ajută să eviți bolile, întârzie îmbătrânirea și te ajută și să pierzi din greutate.
În ceea ce privește o dietă aparte care să le ajute pe doamne și domnișoare să se mențină mai bine la formele dorite, o alimentație pe bază de legume și fructe crude te va ajuta să vezi mai repede rezultate. Este foarte sănătos să nu mânânci niciodată în exces. Creierul asimilează lucrurile cu 10 minute după, așa că nu trebuie să aștepți să te ridici de la masă total sătul. E sugerat să faci o pauză între prima jumătate a farfuriei și cea de-a doua și să vezi exact cum te simți. Vei vedea că experimentul nu va da greș, iar tu te vei simți săturat încă de primele îmbucături.
Dacă alegi o astfel de alimentație, trebuie să ai grijă la cantități, orele la care mănânci, dar și cum combini alimentele. Desigur, unii preferă un meniu care are în componență ouă și carne de pești, dar la care să lipsească în continuare carne. Regimul complet din legume și fructe, alături de o hidratare obligatorie de minim 2 litri de apă, este o curățare perfectă de care trupul tău are nevoie din când în când.
Vitamine și calciu
Lapte integral, lapte de soia, migdale sau nucă de cocos. Orez, ovăz, tofu organiz, leguminoase și fructe uscate – stafide, prune smochine și caise.
Proteine și fibre
Ciuperci, năut, linte (verde, roșie, maro) și mazăre.
Fier
Fasole, orez, spanac, broccoli sau varză de Bruxelles.
Acizi grași Omega 3
Semințe (dovleac, cânepă, in, chia), conopidă, hummus, varză de Bruxelles, sardine, creveți, scoici, hering, macrou, icre negre.