Alimentele pline de grăsimi, dar care fac bine corpului tău. Habar nu aveai ce efect pozitiv au

Alimentele pline de grăsimi, dar care fac bine corpului tău. Habar nu aveai ce efect pozitiv au
Somonul este unul dintre alimentele care conţin cantităţi mari de grăsimi sănătoase

Sunt pline de grăsimi, dar fac mai mult bine decât ţi-ai fi închipuit corpului tău. Acestea sunt alimentele care au un efect pozitiv asupra sănătăţii tale şi pe care trebuie să le consumi cât mai des posibil.

Ce alimente sunt pline de grăsimi, dar fac bine organismului

Consideraţi indispensabili organismului uman, acizii graşi Omega-3 sunt nutrienţi extraordinari care se găsesc din plin în anumite alimente. Din acest motiv, medicii sfătuiesc pacienţii să consume anumite produse cât mai des pentru a oferi cantitatea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii de Omega-3: 7-10 g pe săptămână. De asemenea, aceste grăsimi nu trebuie evitate nici măcar când ţii dietă.

Unul dintre alimentele cu o cantitate mare de acizi graşi este somonul. Mai exact, 100 de grame din acest peşte conţin 9 grame de grăsimi sănătoase, motiv pentru care poţi consuma măcar două porţii pe săptămână. O sursă excelentă de vitamine din complexul B (tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic şi acid folic), somonul ajută la transformarea substanţelor nutritive din alimente în energie, combate inflamaţiile şi contribuie la repararea celulelor afectate. Mai mult, reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă, dar şi a diabetului.

Seminţele de in, dovleac şi susan au şi ele un conţinut ridicat de Omega-3. Doar o lingură din aceste seminţe asigură peste 4 grame de grăsimi bune pentru sănătate. Dacă nu îţi place să le consumi ca atare, adaugă-le în salate, pâine sau brioşe sărate.

Avocado este unul dintre alimentele care conţin cantităţi mari de grăsimi sănătoase
Avocado este unul dintre alimentele care conţin cantităţi mari de grăsimi sănătoase

Avocado, migdalele şi ouăle – surse sănătoase de grăsimi

Un fruct săţios şi foarte sănătos este avocado. Acesta reprezintă o sursă incredibilă de grăsimi benefice pentru sistemul cardiovascular. Pe lângă grăsimile mononesaturate, avocado conţine şi multe vitamine (A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12), minerale (acid folic, potasiu, luteina) şi antioxidanţi. Cum îl poţi consuma fără să fie greţos? În salate, în combinaţie cu suc de lămâie sau în smoothie-uri. Poți mânca fructul chiar și de trei ori pe săptămână, însă nu mai mult de o jumătate de fruct pe zi pentru că acesta are și foarte multe calorii.

În loc de ceva dulce, alege ca gustare câteva migdale în stare crudă. Nefiind procesate termic (prăjite sau fierte), ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele, acizii graşi şi enzimele. Consumând, de exemplu, 10 migdale pe zi e ca şi cum ai mânca o farfurie de spanac, acestea fiind o sursă importantă de fier.

Cu 5 grăsimi sănătoase pe bucată, oul este unul dintre cele mai valoroase produse pentru alimentaţia omului. Atenţie, însă, trebuie consumat cu moderaţie: între două şi patru ouă pe săptămână!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI