02 iun. 2022 | 15:16

Alimentele periculoase pentru creier. Alerta dată de doctorul Vlad Ciurea

News
Alimentele periculoase pentru creier. Alerta dată de doctorul Vlad Ciurea
Alimentele periculoase pentru creier

Care sunt alimentele periculoase pentru creier. Alerta dată de doctorul Vlad Ciurea. Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea susține că omul are „două creiere”: cerebelul și stomacul. Specialistul a explicat cum se pot hrăni cele „două creiere” pentru a funcționa optim și în vederea sănătății întregului organism.

Ce trebuie să mănânci pentru buna funcționare a creierului

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat ce înseamnă „al doilea creier”, despre care a vorbit însuși Hipocrate.

„Cel de-al doilea creier nu a plecat din capul nostru. Primul care a vorbit despre asta a fost Hiopocrate, că avem un creier și al doilea este la nivelul abdomenului. Nu este un mit, avem foarte multe celule nervoase la nivelul abdomenului, de aia trebuie să fim foarte atenți!

Noi nu realizăm că dacă îl încărcăm prea mult, Hipocrate nu a fost burtos, acest al doilea creier trebuie folosit ca să ne ajute să avem o digestie curată, ușoară. Să ne ajute la o asimilare a ceea ce îi trebuie organismului.

Primul creier are nevoie de un anumit tip de mâncare. De semințe foarte multe, în special de dovleac, de usturoi, asta se știe de 5000 de ani, toate tipurile de salate, uleiurile, peștele slab, dar și peștele gras, care ne dă Omega 3”, a spus Vlad Ciurea în cadrul podcastului ”Altceva, cu Adrian Artene”.

Vlad Ciurea a mai spus când mâncăm prea mult, energia se va canaliza spre digestie și astfel ne pierdem concentrarea.

„Ni s-a dus tot sângele, ca la boa. ‘Big belly, no brain’. Nu știu din ce cauză nu avem o educație a alimentației și mai ales scăpăm de o asemenea de sărbători sau în weekenduri și începe o masă pantagruelică.

Am văzut într-un restaurant niște tineri frumoși, în fața unui morman de mititei și de cărnărie. Când o să izbândească tot mormanul acela? Și apoi, bine, să zicem că l-au ‘dovedit’, dar vă dați seama ce se întâmplă în burțile lor, toată acea cantitate de carne”, a mai spus Vlad Ciurea.

Alimente periculoase pentru creier

Specialistul a mai spus că s-a dovedit că foarte multe accidente vasculare cerebrale se produc în Ungaria, menționând că acest popor mănâncă foarte condimentat și cu alimente care se consumă și în Transilvania.

”S-a dovedit din întreaga Europă, că din nefericire, foarte multe accidente vasculare cerebrale se produc în Ungaria. De ce? Pentru că ei mănâncă foarte condimentat, cu multă carne, alimente care se consumă și în Transilvania.

Și la noi, dacă vom compara Transilvania cu sudul țării, cu Oltenia, sigur, mâncarea din Ardeal este grasă, dar bună, și grea.

Și atunci și suferința cardiacă este normal, că primești toată încărcarea și cardiacă, și cerebrală, și abdominală, cresc și toate aceste depozite de grăsime duc la accidente vasculare, din toate punctele de vedere, cardiace și cerebrale.

Nu avem ce face, trebuie pe baza statisticilor și a alimentației și invers. Să ne uităm și la greci. Ce au aceștia? Longevitate, dar și mintea întreagă.

Dacă ne uităm ce mănâncă, mănâncă salate, uleiurile lor care sunt foarte bune, nu beau mult, carne nu prea consumă, mai mult pește”, a mai spus medicul, care susține că, pentru a ajuta funcționarea creierului este indicat să te ferești de prăjeli și te hidratezi corespunzător bând doi litru de apă pe zi.

”Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte, proteinele care se degradează și dacă mai facem un pas și spre cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău, și supercondimentate.

În schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să îi dăm apă, indiferent de situație. De aceea pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, pentru creier. Căci se duce în creier oxigen, iar 78% din acesta stă în apă. El plutește, mai mult sau mai puțin”, a conchis Vlad Ciurea.

Parteneri
Tot adevărul despre relația dintre Iulia Vântur și Salman Khan. O româncă din India a dezvăluit detalii neștiute
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Regele Charles începe să-i cedeze din funcții moștenitorului William
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Se plătesc 300 DE LEI de persoană. Banii intră DIRECT PE CARD în fiecare lună
Capital.ro
Urmează o nouă minivacanţă pentru români. Câte zile libere vor avea angajaţii
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VESTEA ZILEI despre FLORIN PIERSIC! Au anunțat acum de la SPITAL
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro