Specialiștii recomandă să consumăm cele 7 alimente care sunt benefice pentru creierul uman. De la ouă și pește la nuci și legume verzi, iată care sunt acele produse pe care trebuie să le includem în regimul nostru alimentar de zi cu zi. Sunt gustoase, hrănitoare și îți dau o stare de spirit foarte bună.
Lipsa de vitamine și minerale poate provoca o stare de spirit proastă, așa că legumele, în special cele cu frunze de culoare verde închis, sunt extrem de utile pentru a ne îmbunătăți starea de spirit.
În plus, să nu uităm faptul că legumele conțin vitamina C și magneziu, două molecule esențiale pentru a transforma tiroxina și triptofanul în celebrele serotonină și dopamină. Ne dau o stare de bine și sunt benefice pentru organism.
Poate nu știai, dar fructele de pădure au un profil nutrițional complet și sunt alimente ideale pentru a îmbunătăți starea de spirit. Afinele au un gust delicios și sunt bogate în vitamine și antioxidanți, ajută la activarea răspunsurilor pozitive și a semnelor de bunăstare în creier, precum murele sau acai.
Dintre toate alimentele benefice pentru creierul uman, ouăle reprezintă nutrienți esențiali, fiind extrem de bogate în vitamine B și proteine. Studiile arată că deficiența de vitamina B este adesea legată de o tendință mai mare de a dezvolta forme depresive.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că nucile și fructele confiate sunt ideale pentru o bună dezvoltare a creierului uman. Acestea alimente conțin uleiuri sănătoase pentru organism.
„Magneziul în care sunt bogate nucile ajută la reducerea stresului și a inflamației și îmbunătățește funcția cognitivă”, explică neuropsihologul dr. Catherine Jackson pentru Bustle.
Ciorbele sunt extrem de benefice pentru organismul uman, în special cele de pui sau vită, deoarece oferă vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru creier. În plus, colagenul, din care este bogat, ajută și oasele.
Bineînțeles că faimoasa ciocolată nu putea lipsi de pe această listă, fiind alimentul favorit al tuturor oamenilor de pe planetă, de la cei mai mici până la cei mai mari. Aroma intensă și gustul dulce ne creează o stare de bine și accelerează producția de serotonină.
De asemenea, ciocolata neagră este benefică organismului, datorită antioxidanților valoroși, flavonoidelor și magneziului care stimulează fluxul sanguin și oxigenarea creierului.
Nu este un secret pentru nimeni faptul că peștele conține omega-3, una dintre componentele de bază pentru sănătatea creierului nostru. Acesta reduce posibilele inflamații vasculare și amenințările de ateroscleroză, spun specialiștii, peștele fiind unul dintre alimentele care ajută la dezvoltarea creierului.