20 iul. 2022 | 09:28

Alimentele care te fac mai fericit. Ce trebuie să mănânci ca să ai o stare mai bună

Diverse
Alimentele care te fac mai fericit. Ce trebuie să mănânci ca să ai o stare mai bună
Alimentele care te fac mai fericit. Ce trebuie sa mananci ca sa o stare mai buna

Pentru diverse persoane, mâncatul este o reală plăcere. Cu toate acestea, nu tot ceea ce consumăm este benefic pentru organismul nostru, produse care nu ne asigură nutrienții necesari sau sunt ultraprocesate. Ce alimente ne dau o stare de fericire.

Care sunt alimentele care ne fac fericiți

Dacă unele alimente nu sunt bune pentru organismul nostru, iată că reversul medaliei constă în listarea altora care ne dau o stare de bine și ne fac extrem de fericiți, datorită substanțelor pe care le emană. Iată care sunt alimentele recomandate de specialiști:

Ciocolată

Bineînțeles că faimoasa ciocolată nu putea lipsi de pe această listă, fiind alimentul preferat al tuturor oamenilor de pe planetă, de la cei mai mici până la cei mai mari. Aroma intensă și gustul dulce ne creează o stare de bine și accelerează producția de serotonină.

Afinele

Aceste fructe de pădure au un profil nutrițional complet și sunt alimente ideale pentru a îmbunătăți starea de spirit. Au o aromă delicioasă și sunt bogate în vitamine și antioxidanți, ajută la activarea răspunsurilor pozitive și a semnelor de bunăstare în creier, precum murele sau acai.

Legume

Lipsa de vitamine și minerale poate provoca o stare de spirit proastă, așa că legumele, în special cele cu frunze de culoare verde închis, sunt extrem de utile pentru a ne îmbunătăți starea de spirit.

În plus, să nu uităm faptul că legumele conțin vitamina C și magneziu, două molecule esențiale pentru a transforma tiroxina și triptofanul în celebrele serotonină și dopamină. Ne dau o stare de bine și sunt benefice pentru organism.

Alimentele fermentate

Conform experiților în nutriție, sănătatea intestinală ar fi legată de emoții, iar aportul regulat de probiotice crește substanțele neurochimice ale fericirii, dopamină și serotonina, scriu jurnaliștii spanioli de la Informacion.

Din acest motiv, alimentele fermentate precum kombucha, chefirul și tempehul sunt perfecte pentru a ne îmbunătăți starea de bine.

Banane

Cui nu-i plac bananele? Aceste fructe nu sunt doar delicioase, ci ne ajută să ne ridicăm moralul. Profilul lor nutrițional este bogat în substanțe importante pentru organism, precum vitamina B6, triptofan și potasiu, fier și magneziu.

Citește și 4 alimente care îți dau energie pe tot parcursul zilei. Înlocuiesc cu brio cafeaua

Somon

În general, carnea albă de pește este recomandată în orice tip de regim alimentar sau dietă, deoarece conține substanțe nutritive benefice organismului uman.

Somonul are un conținut ridicat de Omega 3, un aminoacid esențial legat de reglarea dispoziției și de bunăstare. În plus, alte comori ale mării, precum stridiile, au un conținut ridicat de seleniu, care îți dau o stare de spirit foarte bună.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Trei noi filme de groază de vizionat luna aceasta, acum când numărătoare inversă pentru Halloween a început
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MII de pensionari, PUȘI pe LISTA de AȘTEPTARE. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro