Alimentele care îți ajută creierul să gândească. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Se știe acest lucru de 5.000 de ani”

Alimentele care îți ajută creierul să gândească. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Se știe acest lucru de 5.000 de ani”
Alimentele care iti ajuta creierul sa gandeasca. Prof. dr. Vlad Ciurea. Se stie acest lucru de 5.000 de ani”

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai sănătoase alimente pentru creierul uman? Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat, în detaliu, ce produse trebuie să consumăm, pentru ca organismul nostru să beneficieze de substanțele nutritive necesare. Ce se află în topul listei.

Ce alimente ajută creierul uman

Invitat în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre principalele alimente care ne ajută creierul. Printre acestea se numără peștele, semințele, salatele și uleiul de floarea soarelui.

De asemenea, neurochirurgul susține că este importantă cantitatea de alimente pe care o consumăm, pentru o bună funcţionare a organismului. Cu alte cuvinte, este recomandat să mâncăm în porții moderate, pentru ca energia să nu se risipească prea mult pe digestie.

„Creierul are nevoie de o anumită mâncare. De semințe foarte multe, cum ar fi semințele de dovleac. De usturoi – și se știe acest lucru de 5.000 de ani. Apoi, toate tipurile de salate sunt bune pentru creier, uleiurile – uleiul de floarea-soarelui care ne ajută.

La fel, peștele slab, dar și peștele gras care are omega 3. Pe unele nu putem să le luăm decât din alimentație. Atunci când mâncăm mult, energia noastră se concentrează pe digestie, și ne pierdem concentrarea. Se duce tot sângele. Nu avem o educaţie a alimentaţiei.”, a spus specialistul.

De ce este ciocolata amăruie foarte bună pentru creier

În timp ce ceaiul este recomandat de către specialiști, prof dr. Ciurea susține că trebuie să ne ferim de preparatele prăjite și mâncărurile extrem de condimentate.

De asemenea, neurochirurgul pune accent pe faptul că, la fel ca orice alt mușchi, creierul trebuie antrenat, pentru a evita riscul de a se atrofia. Un alt aliment care poate face minuni pentru îmbunătățirea memoriei este ciocolata neagră.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău.

Sunt câteva alimente la îndemâna oricui care ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună. Cap de listă, deşi poate părea greu de crezut, este ciocolata.”, a explicat profesorul Ciurea.

De asemenea, lecitina, cafeaua și cacaua sunt alte alimente recomandate de către profesorul Vlad Ciurea.

Urmăriți Playtech.ro și pe