Ce alimente aduc beneficii imense femeilor? Toate trebuie să le consume, mai ales că este ușor să le aducă în prim-plan în dieta lor zilnică. Asigură-te că ai parte de toți nutrienții necesari în funcție de etapa vieții în care te afli!
O alimentație echilibrată te ajută să pari mai tânăr, să ai un tonus mult mai bun, să rămâi sănătos și să te simți în putere. Pe lângă mâncare, toți oamenii ar trebui să fie conștienți de cât de importante sunt odihna potrivită și un set de exerciții simple pe care să le facă zilnic.
Un model alimentar echilibrat e piatra de temelie a sănătății. Organismul are nevoie de toate grupele de alimente, astfel că meniul tău trebuie să varieze. Femeile au nevoie de mai puține calorii, pentru că au în mod natural mai puțini mușchi, mai multă grăsime corporală și în general sunt mai mici de statură.
Calciul, fierul și acidul folic sunt foarte importante pentru femei. Stilul alimentar se schimbă în funcție de etapa vieții în care sunt precum: timpul sarcinii, alăptarea, în timpul ciplului menstrual sau după menopauză.
Alimentele care oferă cantități bune de fier sunt: puiul, curcanul, peștele, varza, spanacul, fasolea, lintea. Acestea sunt mai ușor absorbite de corp atunci când sunt consumate alături de alimente bogate în vitamina C: ardei gras roșu, roșii, citrice, kiwi etc.
Pentru femeile care sunt la vârsta fertilă și își doresc copii se recomandă alimente bogate în folați, care joacă un rol important în scăderea riscului de malformații genetice. Astfel, trebuie ca acestea să includă în meniul lor preparate care conțin: portocalele, legumele verzi cu frunze (kale, spanac etc.), fasolea și mazărea.
„Alte alimente bogate în calciu, bune pentru sănătatea femeilor, sunt sardinele, tofu (sortimentele preparate cu sulfat de calciu), migdalele, smochinele uscate și alte alimente și băuturi îmbogățite cu calciu, cum sunt diversele variante de lapte vegetal și unele cereale. Sardinele au mai puțin mercur decât alți pești, iar acizii grași Omega-3 din acești pești pot îmbunătăți calitatea laptelui matern.
Cantitățile adecvate de vitamina D sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea femeilor, iar nevoia atât de calciu, cât și de vitamina D crește pe măsură ce femeile îmbătrânesc. Sursele bune de vitamina D includ peștii grași, cum ar fi somonul, heringul, macroul, precum și ouăle și alimentele și băuturile îmbogățite, cum sunt unele alternative de lapte și de iaurt vegetal” (Sursa: exquis.ro)