Alimentele care sunt aur pentru creier. Ce le recomandă renumitul neurochirurg și profesor universitar Vlad Ciurea românilor să consume zilnic. Pentru că, potrivit spuselor sale, „creierul cu alimentație se ține”, medicul Vlad Ciurea recomandă câteva alimente benefice care favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale.
Prof. dr. Vlad Ciurea a precizat care sunt alimentele benefice pentru buna funcționare a creierului. Medicul susține că o linguriță de miere consumată zilnic are o mulțime de beneficii pentru tot organismul. De asemenea, ciocolata neagră și semințele sunt recomandate pentru creier, la fel ca și alte alimente sărace în calorii.
„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.
Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, conform DCNews.
Medicul a mai dezvăluit și alte obiceiuri benefice pentru creier:
„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai spus profesorul.
Într-o postare recentă pe Facebook, Prof. Dr. Vlad Ciurea a vorbit și despre câteva reguli pentru un stil de viață sănătos, dând exemplul grecilor, un popor vesel și longeviv.
„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier.
Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a subliniat Vlad Ciurea.
Renumitul neurochirurg a mai dezvăluit și care este cel bun „medicament” pentru minte și corp.
„Cel mai bun medicament este să avem activitate! Dacă stai și te uiți pe tavan te năpădesc gândurile… Activitatea fizică și cerebrală sunt importante.
Dacă ai activitate, organismul se mobilizează, te ascultă. Sunt atâtea exemple de oameni bolnavi care s-au apucat de dans, au început să învețe o limbă străină, să patineze ori să înoate. Au reînviat, pentru că au dat comandă creierului și corpului lor că se poate!”, a mai spus profesorul.