Ştiai că există alimente care nu îngraşă, indiferent de la ora la care le mănânci? Nutriţioniştii recomandă ca toţi romanii să le consume cu cea mai mare încredere.
Specialiştii în nutriţie vorbesc adesea despre legume şi fructe care au calorii negative. Conform acestora, indiferent de cantitatea consumată sau ora la care sunt mâncate, anumite alimente nu îngraşă. Există, însă, un lucru de care trebuie să ţinem cont: să fie consumate în starea lor pură.
Cum alimentele care au calorii negative supun organismul la un efort suplimentar, acestea sunt recomandate mereu în diete. De asemenea, ele ajută la arderea grăsimilor.
Citricele precum grapfruitul, portocalele sau mandarinele sunt de mare ajutor în topirea kilogramelor. Ele conţin vitamina C, fibre, dar şi flavonoide care îţi vor oferi senzaţia de saţietate. Un studiu a demonstrat faptul că cei care au consumat o jumătate de grapfruit înainte de masă au pierdut semnificativ mai mult în greutate în comparație cu cei care nu au inclus acest fruct în alimentația lor.
Ananasul conţine bromelină (compus capabil să accelereze digestia proteinelor), fibre, fitonutrienti, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanţi şi polifenoli. Cu doar 50 de calorii pe 100 de grame, acest fruct nu are deloc grăsimi sau colesterol, aşadar este aliatul perfect în orice cură de slăbire.
Țelina conţine 95% apă, are efect diuretic și te ajută la detoxifierea organismului. Specialiştii, însă, spun că pentru a fi eficientă trebuie consumată în cantităţi cât mai mari, nu doar în ciorbe sau supe. Salata de ţelină sau sucul obţinut din această rădacinoasă sunt variantele cele mai recomandate. Mai mult, aceasta menţine sănătatea arterelor şi a vaselor de sânge.
Bogaţi în substanţe nutritive, dar săraci din punct de vedere caloric, castraveţii hidratează organismul şi reprezintă o sursă importantă de vitamine precum A, C, B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc sau siliciu. De asemenea, reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac. Cel mai mare merit al castraveţilor este că încurajează activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.
Cu doar 43 de calorii pe 100 de grame, sfecla roşie este un aliment de nădejde în arderea grăsimilor. Aceasta ajută la susținerea procesului de slăbit deoarece reduce apetitul și contribuie la instalarea senzației de sațietate. În plus, în urma unor studii s-a demonstrat că nitraţii conţinuţi de sfeclă au capacitatea de a îmbunătăți performanțele atletice, în special în cazul exercițiilor de intensitate ridicată.
Alte alimente care te ajută să slăbeşti: vânăta, salata verde, rodia, ridichile, tapioca, varza, usturoiul, dovleceii, merele.