Acestea sunt alimentele care îți îmbunătățesc vederea. Românii greșesc major când că le ocolesc la magazin. Ce nu ar trebui să lipsească de pe masa acelora care au probleme cu vederea, citiți în articolul de mai jos.
S-a aflat care sunt alimentele care îmbunătățesc vederea. Astfel, aceia care au probleme de vedere nu ar trebui să rateze această listă de alimente care le-ar putea face viața mult mai ușoară.
Ochii au de suferit şi sunt afectați nu doar oboseală, ci și stresul care a crescut considerabil în ultimele luni, în contextul epidemiologic. Astfel, o alimentaţie echilibrată ajută la prevenirea problemelor de vedere.
Cei care au ochii roşii sau iritaţi şi lăcrimează des trebuie să știe că poate fi vorba de o afecţiune oculară. Oboseala, stresul, poluarea, lipsa de vitamina A, dar şi produsele de îngrijire şi statul îndelung în faţa calculatorului sunt factori care pot duce la iritarea ochilor şi-i pot face sensibili în faţa unor diverse afecţiuni.
Până se va ajunge la medicul specialist se pot încerca şi câteva remedii naturale pentru a ameliora problema.
Problemele de vedere ce includ sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată, senzaţii de arsuri și mâncărimi la nivelul ochilor este posibil să indice o lipsă de vitamina B2 sau riboflavină. Pentru a combate aceste probleme ar trebui incluse în dietaă ciuperci, ficat, cereal integrale, mazăre, linte, vinete, praz, fasole, castraveţi.
Sucul proaspăt de morovi combate o boală numită xeroftalmie care apare ca urmare a unei deficienţe cronice de vitamina A şi care se manifestă prin Uscarea conjunctivei şi a corneei este cauzată de boala care se numește xeroftalmie și reprezintă lipsa vitamnei A. Această afecțiune poate fi combătută cu suc de morcovi. Ar trebui băute câte 2 căni, de 2 ori pe zi.
De asemenea, antioxidanţii au rol important în menţinerea unei vederi bune. Carotenoizii luteină şi zeaxantină combat efectele negative ale radicalilor liberi şi fac parte în mod natural din structura acelei zone a retinei responsabilă de vederea detaliată, macula, dar şi a cristalinului.
Odată cu trecerea timpului, ele nu mai sunt eficiente, ceea ce afectează vederea. Substanțele se pot atrage atât din gălbenuş, cât şi din legumele şi fructele de culoare verde şi galbenă: porumb, broccoli, salată verde, varză, praz, dovlecel, avocado, kiwi, dar şi din gălbenuşul. Toate acestea trebuie consumate în stare crudă.
Și afinele sunt bune pentru vedere chiar dacă sunt congelate. Afinele îmbunătăţesc acuitatea vizuală. Pot fi luate şi sub formă de ceai, în amestec cu fructe de măceş şi de cătină, flori de urzică şi de crăiţe care au rolul de aduce un plus de vitamina A necesară ochilor.
Ceaiul se face dintr-o linguriţă de amestec la o cană cu apă, din care bei una sau două căni pe zi timp de două luni.