29 apr. 2022 | 23:49

Alimentele care îți îmbunătățesc memoria. Ce au descoperit specialiștii de la Harvard

Diverse
Alimentele care îți îmbunătățesc memoria. Ce au descoperit specialiștii de la Harvard
Ce alimente sunt bune pentru creier

Specialiștii de la Harvard au descoperit care sunt alimentele care îți îmbunătățesc memoria. Oamenii de știință pun tot mai mult accentul pe relația dintre intestin și creier în această perioadă, astfel că au  dezvăluit o serie de alimente care ne pot îmbunătăți cu succes memoria.

Dacă mănânci asta o să ai o memorie de invidiat. Ce alimente trebuie să conțină mesele tale

Dieta și sănătatea mintală sunt strict legate, iar legătura dintre ele valabilă în ambele sensuri: lipsa unor alegeri dietetice bune duce la o creștere a problemelor de sănătate mintală, iar problemele de sănătate mintală pot duce la rândul lor, la obiceiurile alimentare nesănătoase.

Un doctor cu dublă specializare în psihiatrie și nutriție a spus care sunt alimentele care îmbunătăţesc memoria și stimulează creierul, ajutându-l să funcționeze la o capacitate maximă.

Cum ajută condimentele creierul

În afara faptului că adaugă  aromă, condimentele sunt cunoscute și pentru proprietățile lor antioxidante. Altfel spus, condimentele ajută creierul să lupte împotriva radicalilor liberi dăunători, astfel că previn stresul oxidativ, ce poate deteriora țesuturile.

Unul dintre condimentele recomandate de specialiști este turmericul. Acesta este minunat când vine vorba de reducerea anxietății. De asemenea, șofranul are efecte asemănătoare.

Alimentele fermentate, benefice pentru creier

Alimentele fermentate produse prin combinarea laptelui, legumelor sau a altor ingrediente crude cu microorganisme cum ar fi drojdia și bacteriile sunt foarte bune pentru stimularea creierului.

Alimentele includ iaurtul simplu cu culturi active, varza murată, kimchi și kombucha. Toate aceste alimente sunt surse de bacterii vii care îmbunătățesc funcția intestinală sănătoasă și pot reduce anxietatea. De asemenea, alimentele fermentate protejează creierul, îmbunătățind memoria și încetinind declinul lui.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este o sursă excelentă de fier pentru creierul uman, care ne ajută la alcătuirea învelișului care protejează neuronii și ajută la controlul sintezei substanțelor chimice. Astfel, oamenii care consumă în mod regulat ciocolată neagră au un risc redus cu 70% de simptome de depresie.

Nuca și beneficiile ei pentru creier

Nucile conțin grăsimi și uleiuri sănătoase de care creierul nostru are nevoie pentru a funcționa mai bine, alături de vitamine și minerale esențiale, cum este seleniul din nucile braziliene.

Efectele antiinflamatorii și antioxidante ale acizilor grași omega-3 din nuci îmbunătățesc gândirea și memoria.

Legumele cu frunze verzi

Acestea conțin vitamina E, carotenoide și flavonoide, nutrienţi care protejează împotriva demenței și a declinului creierului. Un alt beneficiu al legumelor cu frunze verzi este că sunt o sursă incredibilă de acid folic, o formă naturală de vitamina B9 care este importantă în formarea globulelor roșii. Lipsa acestei vitamine poate sta la baza unor afecțiuni neurologice.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Bill Gates pariază pe aceste locuri de muncă. Nu vor dispărea niciodată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro