Secretul spanacului cremos. Cum obții un gust divin din această verdeață benefică a primăverii

Secretul spanacului cremos. Cum obții un gust divin din această verdeață benefică a primăverii
Cum să faci un spanac foarte cremos?

Cum poți să gătești un spanac fabulos care cu siguranță va fi apreciat de familia ta? Prânzul va fi unul fabulos și fără să îți petreci toată ziua în bucătărie? Marii bucătari și gospodinele iscusite știu deja secretul pentru un preparat cremos și care merge de minune cu mămăligă sau câteva crutoane. Poți să folosești spanacul în sucuri proaspete, în stare crudă în salate de primăvară sau gătit în diverse moduri.

Rețetă pentru spanac: cum să îl faci cremos?

Spanacul este foarte des folosit în special primăvara, atunci când este proaspăt. Cu toate astea, mulți oameni îl cumpără din supermarket-uri înghețat pentru diverse rețete calde.

Acesta este întotdeauna o alegere sănătoasă și poate fi introdus în multe preparate. El conține o cantitate mare de fier, are vitamina A și vitamina K și o multitudine de beneficii dacă îl consumi mai ales în stare crudă.

„Ideal ar fi să îl consumi gătit pentru o vedere mai bună întrucât, după gătire, betacarotenul devine mai ușor de absorbit.

Totodată, și conținutul de vitamina A al spanacului este benefic pentru sănătatea ochilor, reducând iritatiile oculare, dar și uscăciunea ochilor.

Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți de preț pentru ochii tăi, aceștia protejând ochii de radiațiile UV care pot produce cataractă.”, spune dr. Oana Cuzino, medic primar Geriatrie.

De ce ingrediente ai nevoie?

  • Ingrediente

1,5 kg spanac
50 g unt
2 linguri făină
1 ceapă
1 căţel usturoi
150 ml lapte
sare şi piper, după gust
100 g caşcaval ras

  • Mod de preparare

Elimină codițele frunzelor de spanac, spală bine frunzele sub jetul puternic de apă rece, iar mai apoi toacă totul mărunt. Pune 1 lingură de unt într-o cratiță, iar după ce s-a topit adaugă spanacul.

Amestecă la foc potrivit până când începe să devină moale și să lase apă. Pune ceapa într-un alt recipient și usturoiul zdrobit la foc minim pentru 3-4 minute, iar mai apoi toarnă făina și amestecă.

Adaugă laptele treptat și asezonează cu sare și piper. Lasă la foc pentru alte 10 minute și amestecă până ce sosul se îngroașă. Pune peste spanacul gătit anterior și mai adaugă o bucată de unt pentru mai multă cremozitate, iar mai apoi presară și cașcavalul ras.

Unele gospodine preferă să îl prepare cu smântână lichidă. Această rețetă poate să fie servită cu mămăligă sau alături de o bucată de carne de calitate care nu este prea grasă. De asemenea, cel mai simplu este să îl consumi cu un ou poșat sau ou ochi.