Dacă vrei ca organismul tău să funcționeze bine din toate punctele de vedere, sunt recomandate controale de rutină. Din categoria testelor ce trebuie efectuate, se numără și testul care verifică valorile acidului uric. Acest test se realizează prin analiza sângelui pacientului. Rezultatul arată, practic, cât de bine reușește corpul să producă și să elimine acidul uric. Acesta este produsul final al metabolismului bazelor purinice, al acizilor nucleici și al nucleoproteinelor.
Modificările valorilor acidului uric nu reprezintă de fiecare dată criterii de diagnostic cert pentru o anumită boală. Dar dacă acidul uric indică valori crescute pentru o perioadă îndelungată, acest lucru poate arăta disfuncții renale. Variațiile pot fi identificate chiar și de la o zi la alta, fiind influențate de alimentație.
Putem astfel, specifica, o parte din alimentele care au influență asupra reducerii nivelului de acid uric din organism.
Ceapa poate fi consumată pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Ea ajuta la creșterea imunității și luptă în potriva infecțiilor provocate de bacterii. Printre acestea, ceapa ne scapă de anumite, gută și de artrită, prin scăderea acidului uric din organism.
Printre cele mai benefice alimente ce luptă pentru scăderea nivelului acidului uric din organism este anghinarea. Acest aliment are vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și fibre. Prin substanțele sale antidiuretice, se elimină atât toxinele cât și acidul uric prin urină. Anghinarea se poate consuma în orice combinație dorită, atât naturală, cât și fiartă timp de aproximativ 40 de minute.
Studiile arată că, dovleacul, fiind un aliment diuretic, elimină acidul uric din sânge în mod natural. Pentru a te bucura la maxim de proprietățile sale, poți încerca pregătirea acestuia la cuptor sau chiar fiert.
Țelina este bogată în substanțe antioxidante și ajută, de asemenea, la eliminarea cantității de acid uric în exces. Aceasta se poate consuma atât în stare crudă, în salate, cât și fiartă, adăugată în mâncăruri.
Pe lângă celelalte beneficii aduse de mere, prin conținutul de vitamine benefice, ele ajută și la reducerea nivelului de toxine. Astfel, merele ajută în mod natural și sigur la scăderea nivelului de acid uric din organism. Indiferent de modalitatea în care sunt consumate, fierte, coapte sau crude, efectul este garantat.
Se recomandă consumul de morcovi pentru a scădea nivelul acidului uric, fiind incluși pe lista alimentelor benefice. Consumul lor este unul diversificat. Se pot face sucuri, pot fi gătiți la cuptor, introduși în alte mâncăruri, precum și în stare proaspătă.
Chiar dacă în alt context unele alimente sunt indicate, în cazul unui nivel mărit de acid uric, se evită consumul în exces de fructe. Trebuie să evităm și consumul de alcool, în special berea sau alcoolul concentrat, îndulcitorii sintetici, alimentele de tip fast food, organe de animal (limba, creier), pateu de ficat și altele. Aceste alimente conțin o cantitate mare de purine și din acest motiv, organismul nu face față pentru a reuși să le dizolve complet.
Daca vei reuși să ții cont de aceste recomandări, vei reuși să ții sub control nivelul de acid uric din organism.