Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță

Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță
Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță

O insulă izolată din Grecia pare să ascundă secretul nemuririi. Ce mânâncă zilnic cei mai longevivi oameni din lume? Alimentul minune a fost dezvăluit de un bărbat care, după ce s-a mutat acolo, s-a vindecat de cancer. Medicii îi mai dăduseră doar câteva luni de viață!

Cei mai longevivi oameni din lume. Povestea bărbatului care a venit să moară, dar a reușit să se vindece de cancer, în câteva luni

Stamatis Moraitis era veteran de război. Își părăsise țara natală și se mutase, de ani buni, în Statele Unite ale Americii. La scurt timp după ce a împlinit 60 de ani, a primit un diagnostic crunt din partea medicilor. Avea cancer pulmonar. Boala era într-un stadiu avansat, inoperabilă. Tratamentele nu au dat niciun rezultat. Într-un final, i s-a spus că nu se mai poate face nimic pentru el. În mai puțin de nouă luni, viața lui avea să se sfârșească. Bărbatul a decis să se mute înapoi în Grecia, pe insula Ikaria.

Destinația nu a fost aleasă la întâmplare. Locuitorii din Ikaria sunt cei mai longevivi oameni din lume, iar secretul pare să fie alimentația. Pe insula din extremitatea sudică a Mării Egee nu exist ceasuri și, așa cum a simțit Stamatis pe propria piele, cancerul nu supraviețuiește.

Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță
Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță- Stamatis Moraitis

Alimentația celor mai longevivi oameni din lume. Ce alimente țin cancerul la distanță?

Cum a ajuns pe insulă, viața veteranului de război s-a schimbat complet. Bărbatul bolnav de cancer în fază avansată a început să se odihnească mai mult și să mănânce doar legume proaspete. Pe zi ce trecea, simțea cum devine din ce în ce mai puternic. Nouă luni mai târziu, când medicii din Statele Unite ale Americii i-au spus că ar fi trebuit să își dea ultima suflare, cancerul din plămânii lui Stamatis dispăruse complet!

25 de ani mai târziu, bărbatul s-a întors peste ocean, vrând să ceară explicații de la specialiștii care îl condamnaseră la moarte. Însă, nu a avut pe cine să întrebe, pentru că toți medicii care s-au ocupat de cazul lui ieșiseră la pensie.

Alimentele care țin cancerul la distanță

Alimentația celor mai longevivi oameni din lume se bazează, în principal pe fructe și legume proaspete. Un mic dejun obișnuit constă într-un pahar de lapte de capră, vin, ceai de salvie sau cafea, miere și pâine. La prânz, locuitorii din Ikaria mănâncă fasole, cartofi, verdețuri și legume de sezon, toate culese din propriile grădini. La cină se servește, de cele mai multe ori, pâine și lapte de capră.

Carnea de porc se consumă doar la mesele de Crăciun și de Paște. În general, alimentația lor este bogată în ulei de măsline, legume proaspete, miere și vin. În Ikaria se consumă foarte puțin zahăr, fâină albă, lactate, carne și alcool.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI