Ciocolată neagră

Ciocolata neagră este o gustare care-ţi va tăia foamea sau pofta de dulce, chiar și fără să fie nevoie să mănânci multă. Studiile au indicat că, pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială şi protejează inima şi creierul, aceasta consumată înainte de masă, te face să mănânci o porţie mai mică, întrucât senzaţia de saţietate se va instala mai repede. Dar trebuie să ai grijă să alegi un sortiment de ciocolată cu un conţinut cât mai mare de cacao. Porţia să nu depăşească două pătrăţele, o singură dată pe zi.

Oţet de mere

Adaugi oţet în salate? Acesta conţine în mare parte acid acetic. El încetineşte astfel eliberarea zahărului în sânge, iar astfel nivelul de energie se menţine constant mai multe ore, fără a mai simţi nevoia unei gustări.

Mere

Merele sunt recunoscute ca un aliment care păcăleşte senzaţia de foame, iar fibrele din mere te vor ajuta să te saturi într-un timp mai scurt, chiar înainte să termini tot din farfurie.

Murături

Gogoşarii, castraveţii, conopida, varza murată şi gogonelele, toate legumele murate taie pofta de mâncare. De ce? Deoarece conţin anumiţi acizi graşi ce contribuie la scăderea apetitului. Alimentele fermentate conţin probiotice care ajută și digestia. Ele au și puţine calorii, şi contribuie la pierderea în greutate.

Avocado

Este recomandat atât la micul dejun, cât şi la prânz, în sendvişuri sau în salate. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Nutriţional, din SUA, dacă mănânci jumătate de avocado la masa de prânz nu vei mai simţi nevoia unei gustări după-amiaza.

Supe

Supele sunt ideale pentru masa de prânz. Ele reduc numărul de calorii consumate la o masă cu 20%. Acestea ocupă mult loc în stomac şi au puţine calorii.

Ardei iute

Capsaicina e substanţa care face ca ardeii să fie picanţi. Ea suprimă apetitul şi stimulează metabolismul.

Apă

Un studiu a indicat că persoanele care beau un pahar de apă înainte de masă consumă cu 75 – 90 de calorii mai puţin la acea masă. De asemenea, o cană de ceai verde sau de cafea neagră alungă senzaţia de foame.