Alexandru Arșinel, intubat și hrănit prin perfuzii la Spitalul Universitar. Familia speră la o minune: „Rămâne la Terapie Intensivă” EXCLUSIV

Alexandru Arșinel, intubat și hrănit prin perfuzii la Spitalul Universitar. Familia speră la o minune: „Rămâne la Terapie Intensivă” EXCLUSIV
Alexandru Arsinel, intubat si hranit prin perfuzii la Spitalul Universitar

Familia și prietenii apropiați ai lui Alexandru Arșinel speră într-o minune, după ce actorul a ajuns la Terapie Intensivă și cu complicații la plămâni. Mai mult, escarele s-au extins și există chiar și riscul unei septicemii. Arșinel este tratat cu mare atenție la Spitalul Universitar, fiind ventilat și hrănit cu ajutorul perfuziilor, prin intermediul cărora i se administrează și medicația.

Care este starea de sănătate actuală a lui Alexandru Arșinel

Problemele de sănătate ale lui Alexandru Arșinel s-au ținut lanț în ultimii ani. După ce actorul a avut Covid și a trecut printr-o intervenție chirugicală la inimă, unde i s-a montat un stenț, acesta a suferit și o atrofiere a musculaturii, care nu-I mai permitea să se poată deplasa în picioare, ci într-un scaun cu rotile.

Din acest motiv, el a ajuns mai întâi la un azil de lux al Ministerului de Interne, ce funcționează de fapt ca o clinică pentru tratarea unor probleme locomotorii, unde a fost în permanență supravegheat și sub tratament.

„Nu mai putea face nici doi pași, din cauza atrofierii mușchilor. Musculatura nu mai susținea bine articulațiile. Fii săi au fost nevoiți să-l ducă la acel azil de lux, din Otopeni, care aparține de Ministerul de Interne.

Nu a fost lăsat acolo. Din contră, mergea și acasă, pentru că dorea să-și vadă soția, care de aemenea are probleme de sănătate”, a declarat o persoană apropiată actorului în exclusivitate pentru redacția playtech – impact.ro.

Motivul pentru care a fost internat la Spitalul Universitar

Aceeași sursă ne-a mai spus că starea actorului este una destul de gravă și că toți care țin la el mai speră doar într-o minune:

„A fost dus la Spitalul Universitar, unde se află la ATI, direct de la Fundeni, și nu acasă, cum era stabilit inițial, după ce au intervenit complicații și la plămâni, din cauza unor infecții spitalicești mai vechi.

Familia a făcut tot ce se putea, pentru ca acele escare de la călcâie să nu se extindă, să nu dea în septicemie, motiv pentru care a fost internat pe secția de Chirugie Plastică.

Din cauza problemelor cu plămânii, a fost ventilat mecanic, iar medicația și hrana i se administrează prin intermediul perfuziilor.

Medicii de la Universitar îi cunosc tot istoricul, pentru că a mai fost internat aici. Și tot aici i s-au făcut cam toate investigațiile medicale. Este pe mâini bune. Va mai rămâne câteva zile în secția de ATI”.

Urma să fie vizitat de foștii colegi de la teatru

Foștii colegi de la teatru ai actorului urmau să-l viziteze la domiciliul acestuia din Cotroceni, după ce ar fi ajuns acasă, de la Spitalul Fundeni.

Aceștia au fost însă informați de către familie că Alexandru Arșinel a fost exernat de la Fundeni și internat imediat după la Spitalul Universitar.

Alexandru Arșinel a avut ultima sa apariție în public în luna iunie, când a primit o distincție importantă din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de care s–a bucurat foarte tare. În timpul ceremoniei, actorul a stat tot timpul pe scaun.

În luna decembrie a anului trecut, Arșinel a încercat să urce pe scenă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde publicul îl aștepta, dar nu a putut întrucât s-a simțit foarte rău în acel moment.