Adevărul despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel, internat la ATI la Spitalul Universitar. Ce complicații are EXCLUSIV

Adevărul despre starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel, internat la ATI la Spitalul Universitar. Ce complicații are EXCLUSIV
Adevarul despre starea de sanatate a lui Alexandru Arsinel

Problemele de sănătate ale lui Alexandru Arșinel îi îngrijoreză pe apropiați, pe foștii colegi, dar și pe toți cei care cândva gustau din plin glumele făcute de actor pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănaase”, mai ales că familia evită să le facă publice. Actorul a ajuns la Spitalul Universitar, unde se află la ATI, direct de la Fundeni, și nu acasă, cum era stabilit inițial, după ce au intervenit complicații.

Cum se simte actorul Alexandru Arșinel

Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel nu este una prea bună. Actorul a ajuns de urgență la Spitalul Universitar, direct de la Fundeni, din cauza unor escare profunde, care s-au extins, dar și pentru complicațiile ce au intervenit la plămâni. Mai mult, potivit unei surse din spropierea acestuia, actorul s-ar afla la ATI, la Chirugie Plastică, pentru o recuperare postoperatorie:

„E la ATI, la Universitar. Inițial, au vrut să-l ducă acasă, de la Fundeni, dar starea lui nu era tocmai bună. L-au mutat la Municipal. Rănile de la escare sunt destul de profunde. Trebuie să fie cineva permanent care să-l trateze.

Nu are acces la telefon. E conștient și cooperant. S-au agravat însă escarele, de aceea l-au dus la Chirugie Plastică, pentru o grefă la țesut. E la ATI, în recuperare postoperatorie.

Prima oară a avut aceste escare la călcâie, stătea într-un scaun cu rotile, nu avea cine să-l mute. Zona a început să se necrozeze. Totodată, din cauza unor infecții spitalicești, a făcut complicații și la plămâni”.

„A fost întâi la un azil de lux specializat pe probleme locomotorii din cauza atrofierii mușchilor”

Aceeași sursă a mai declarat  în exclusivitate pentru impact.ro că cei doi fii ai actorului l-au dus inițial într-un azil de lux al Ministerului de Interne, ce funcționează de fapt ca o clinică pentru tratarea unor probleme locomotorii, dat fiind faptul că Alexandru Arșinel nu se mai putea deplasa decât în scaun cu rotile, inclusiv în casă, din cauza atrofierii mușchilor:

„Nu mai putea face nici doi pași, din cauza atrofierii mușchilor. Musculatura nu mai susținea bine articulațiile. Era cineva permanent în casă și cu el și cu doamna. El stă în Cotroceni.

Fii săi au fost nevoiți să-l ducă la un azil de lux, din Otopeni, care aparține de Ministerul de Interne, un azil cu ședere prelungită, un fel de spital specializat pe probleme locomotorii”.

Ultima apariție publică a lui Arșinel

Alexandru Arșinel a avut ultima sa apariție în public în luna iunie, când a primit o distncție importantă din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de care s–a bucurat foarte tare. În timpul ceremoniei, actorul a stat tot timpul pe scaun.

În luna decembrie a anului trecut, Arșinel a încercat să urce pe scenă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde publicul îl aștepta, dar nu a putut întrucât s-a simțit foarte rău în acel moment.

„A ajuns la teatru, îi pregătisem să stea pe scaun. Urma să cânte două piese și să susțină un monolog. Inițial, ne-a anunțat că nu va mai putea ține monologul, ci doar va cânta Și-a dorit mult să urce pe scenă, dar nu a putut. I s-a făcut rău.

Ultima oară când a urcat pe scenă a fost anul trecut, la Gala Savoy. Stătea pe fotoliu. I-a făcut mare plăcere să fie prezent.”, ne-au spus colegi de-ai acestuia, care de atunci nu prea mai știu nimic despre îndrăgitul actor.