Alexandru Arșinel a fost înmormântat. Sute de persoane au venit la Cimitirul Bellu

Alexandru Arșinel a fost înmormântat. Sute de persoane au venit la Cimitirul Bellu
Astăzi, Alexandru Arșinel a fost înmormântat la Cimitirul Bellu

Alexandru Arșinel a fost înmormântat! Teatrul românesc este de câteva zile, din nou, în doliu. Pe 29 septembrie, la 83 de ani, celebrul actor de comedie Alexandru Arșinel murea pe patul de spital. Decesul, din păcate, survenea după o lungă perioadă de suferință, fiind internat la Spitalul Universitar de Urgență. După anunțul decesului, familia, prietenii și foștii colegi de la Teatrul de comedie „Constantin Tănase”, i-au adus un ultim omagiu în foaierul instituției pe care a servit-o timp de 40 de ani. Astăzi, 2 octombrie, regretatul actor a fost dus pe ultimul drum, către Cimitirul Bellu.

Ultimele clipe petrecute printre muritori

După un an greu, în care inclusiv infecția cu covid avea să-i șubrezească starea de sătaăte. Alexandru Arșinel și-a dus ultimele zile din viață pe paturile de spital. Complicațiile, și cele două intervenții pe cord deschis, i-au deteriorat de la o zi la alta starea de sănătate.

Deși avea planuri mari de a reveni,ca actor, pe scena care l-a consacrat în urmă cu mai bine de 40 de ani, i-au fost spulberate de sănătatea șubredă. A existat și un moment ceva mai delicat. Cei doi fii aăia ctoului luau decizia de a-l muta într-un sanatoriu, de lux ce-i drept, dar totuși un sanatoriu.

Din păcate, deși îngrijit extrem de bine aici, a fost nevoie de o nouă internate de urgență, fiind dus direct la Terapie Intensivă la Spitalul Universitar de Urgență.

Din nefericire, complicațiile și faptul că era extrem de slăbit au dus la deznodământul pe care deja o țară întreagă îl cunoaște. Pe 29 septembrie, Alexandru Arșinel a plecat din această lume, la 83 de ani.

Astăzi, Alexandru Arșinel a fost înmormântat

Românii care l-au apreciat și iubit pe actorul de comedie, alături de famile, colegi și prieteni, i-au adus un ultim omagiu în foaierul Teatrului de comedie „Constantin Tănase”. Sute de români i-au salutat cariera și moșternirea lăsată în urma sa, după o viață dedicată scenei.

Astăzi, Alexandru Arșinel a fost înmormântat la Cimitirul Belly, din Capitală, conform Impact.ro, dar ca și ieri, sute de persoane au venit la Cimitirul Bellu. Procesiunea a început în jurul orei 13:00, iar zecile de coroane de flori au acoperit, la final, mormântul regretatului actor.

În urma sa rămân celebrele cuplete cu Stela Popescu. Rămân amintirile de pe scena teatrului, filmele și interviurile acordate de-a lungul timpului. Deși nu a avut o viață roză, Alexandru Arșinel a reușit să rămână în memoria românilor, cu zâmbetul pe buze.

Drum bun, Maestre!