Omagiul lui Vasile Muraru pentru Alexandru Arșinel: ‘Lumea va înțelege’

Omagiul lui Vasile Muraru pentru Alexandru Arșinel: ‘Lumea va înțelege’
Omagiul lui Vasile Muraru pentru Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Actorul se confrunta de mai mulți ani cu probleme grave probleme de sănătate. El fusese internat la spitalul Universitar din București. El a fost director al Teatrului „Constantin Tănase”, unde a jucat vreme de 44 de ani și unde acum trupul său neînsuflețit a fost depus.

Omagiul lui Vasile Muraru pentru Alexandru Arșinel

Vasile Muraru, bunul său prieten, i-a adus un ultim omagiu în fața Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, instituție al cărui director este în prezent. Acesta l-a înlocuit pe Alexandru Arșinel la începutul anului 2019, când a renunțat la funcția de manager.

„Pentru noi a însemnat foarte mult, am mai spus-o. Ca și pentru acest teatru pe care l-am condus exemplar. Cea mai frumoasă amintire cu el vine de la un turneu făcut cu ani în urmă în Spania.

Românii așteptau autocarul cu noi cu două, trei ore înainte de spectacol. Și ne-au aplaudat ca la finalul unui show de zile mari. Ne va lipsi enorm…

Ne-a bucurat și pe noi, colegii lor, dar și pe spectatori, de fiecare dată. Am lăsat totul deoparte și ne-am adunat în jurul său, pentru un ultim omagiu. Ar fi trebuit sa joc la Reghin în seara asta, dar lumea va înțelege de ce lipsim…

Alexandru Arșinel e acum sus în cer, alături de doamna Stela Popescu, și de alții, și-i bucura pe îngeri. Sper să aibă grijă și de noi, cei rămași pe pământ!”, a spus Vasile Muraru, în fața Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel

Totodată, Vasile Muraru a spus că el este cel care se va ocupa de înmormântare, ale cărei pregătiri au început deja. Acum, siciriul cu trupul neînsuflețit al marelui actor a fost depus la Teatrul „Constantin Tănase”, unde toți cei care l-au îndrăgit pe actor pot să își ia adio.

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, 2 octombrie, la Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde actorul avea un loc de veci încă din anul 2015.

Locul de veci este situat în zona sudică a cimitirului Bellu din București, pe o alee principală de lângă capelă. Pe monument este menționat și numele și anul nașterii soției regretatului artist.

Amintim că în vara acestui an, starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel s-a degradat rapid. În acest timp, el a mai primit o „lovitură”, și anume, odată ieșit la pensie, primarul Nicușor Dan nu i-a mai prelungit contractul cu Teatrul „Constantin Tănase”.

Urmăriți Playtech.ro și pe