Alertă meteo cod galben. Vijeliile lovesc România! Meteorologii au făcut anunțul

Alertă meteo de cod galben! Anunțul specialiștilor

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru azi. Vijeliile lovesc România! Care sunt zonele afectate?

Alertă meteo cod galben – Vijeliile lovesc România

Avertisment de ultimă oră din partea Administrației Naționale de Meteorologie! Specialiștii indică ploi torențiale, vijelii și grindină în majoriatea regiunilor din țară. Anunțul este valabil în perioada: 19 mai – 21:00 și 20 mai 08:00. În cea mai mare parte a teritoriului vor fi perioade de timp în care instabilitatea atosferică va fi accentuată. Fenomenele care-și vor face apariția sunt în special averse cu caracter torențial și frecvente descărcări electrice.

A doua alertă emisă este valabilă între 20 mai ora 08:00 și 21 mai ora 18:00. Județele vizate sunt: Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt. Perioade de instabilitate atmosferică accentuată vor fi în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, unde vântul va ajunge la viteze de 60…70 de km/h.

Alertă meteo cod galben în majoritatea regiunilor
Alertă meteo cod galben în majoritatea regiunilor

Avertizările specialiștilor

  • 19 mai – 20 mai

„Interval de valabilitate: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată Zone afectate: conform textului și hărții; În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.”
Administrația Națională de Meteorologie

  • 20 mai  – 21 mai

„Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate Zone afectate: conform textului și hărții; În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali”
ANM 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI