România, lovită de urgie! Avertizare meteo de ultimă oră de la ANM

România, lovită de urgie! Avertizare meteo de ultimă oră de la ANM. Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea este valabilă de luni până joi dimineaţa și este valabilă pentru toată țara.

România, lovită de urgie! Vremea în țara noastră se strică. Avertizare meteo de ultimă oră de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie anunță că se strică vremea. Astfel, meteorologii au emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată. Meteorologii informează că vremea va fi urâtă începând cu 18 mai, ora 22:00 până pe 21 mai, orele 9:00.

Conform prognozei, în intervalul anunțat de meteorologi, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice şi centrale, precum şi în zonele de munte.

România, lovită de urgie! Avertizare meteo de ultimă oră de la ANM
România, lovită de urgie! Avertizare meteo de ultimă oră de la ANM. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii anunță ploi torențiale, descărcări electrice și grindină

Instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin ploi ce vor avea şi caracter torenţial. de asemenea, meteorologii au anunțat, în intervalul menționat, că aversele  vor fi însoțite frecvent de descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe arii restrânse din țară meteorologii au anunțat că pe arii restrânse se vor semnala vijelii şi căderi de grindină.

În unele localități, precipitațiile cumulate vor fi de până la 40 de litri pe metrul pătrat

Potrivit avertizărilor meteorologilor, care intră în vigoarea astăzi și vor ține până joi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 de litri pe metrul pătrat. De asemenea, potrivit prognozei meteorologilor, ploile vor fi mai accentuate cantitativ în cursul zilei de miercuri, 20 mai, şi în noaptea de miercuri spre joi, 20-21 mai.

Pe arii restrânse, meteorologii au anunțat că precipitațiile vor urca până la 35-40  de litri pe metrul pătrat. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, informarea emisă luni ar putea suferi modificări specifice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI