Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020. O zi ploioasă astăzi

Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020. O zi ploioasă astăzi

Pentru acest început de săpătămână ANM anunță o zi ploioasă și cer înnorat, în aproape toate regiunile țării, excepți făcând o parte din sudul țării, unde temperaturile vor fi ceva mai ridicate, dar și aici există posibilitatea unor fenomene de precipitații.

Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020

Pentru ziua de luni, 18 mai, comunicatul ANM ne anunță că în partea de vest și în centrul țării cerul va fi înnorat iar la munte descărcările electrice ăși vor face simțită prezența. În sudul țării cerul va fi parțial noros și vor exista și aici posibile ploi.

În cealaltă jumătate de sud a ţării, instabilitatea atmosferică va creşte treptat, asta însemnând că, peste zi, în zonele montane şi submontane, vor apărea înnorări mai accentuate averse și descărcări electrice. Pe alocuri fenomenele de aversă vor avea caracter torențial iar vântul va avea intensificări de durată. Posibil, în anumite zone, izolat, să apară grindina și vijeliile.

O zi ploioasă astăzi

În restul teritoriului fenomenele de precipitații vor exista, iar cerul va fi parţial noros. În aceste zone vor fi ploi, mai slabe. Vântul își fa face simțită prezența și va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020. O zi ploioasă astăzi
Prognoza ANM pentru luni, 18 mai 2020. O zi ploioasă astăzi

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade pe litoral şi 30 de grade în Lunca Dunării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru.

În capitală, astăzi vom avea temperaturi normale pentru luna în care ne aflăm, iar în timpul zilei de astăzi Bucureștiul va avea parte de cer noros și chiar de ploi, dar acestera vor fi trecătoare. Odată cu lăsarea serii, în București, vor apărea descărcările electrice, aversele de ploaie și vântul va bate mai puternic  Temperatura maximă va fi de 25 și 26 de grade, iar cea minimă, de 14 și 16 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI