Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă, ce fenomen apare din această seară. Vin și ploile

Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă, ce fenomen apare din această seară. Vin și ploile
Alertă meteo ANM

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru zilele ce urmează. Specialiștii indică faptul că românii urmează să întâlnească un fenomen din sezonul rece chiar din această seară. Despre ce este vorba?

Alertă meteo ANM: anunțul specialiștilor

Toamna și-a intrat pe deplin în rol, lucru care se vede în termometre și cu siguranță în schimbarea garderobei de vară cu cea din sezonul rece. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că în următoarele ore sunt așteptate ploi, dar și temperaturi relativ scăzute mai ales în timpul nopții.

Acestea sunt un pic mai mici decât cele prevăzute în mod normal în această perioadă. O schimbare ușoară a vremii urmează să se producă începând de azi. Sunt așteptate ploi și grade mai puține în termometre.

Concret, temperaturile se vor încadra între 16 și 20 de grade Celsius, iar cele de pe timpul nopții variază între 2 și 12 grade Celsius. Cerul va fi variabil la noapte în zona litoralului, acolo unde vor fi posibile burnițe. În restul teritoriului va fi mai mult senin.

Vântul va sufla slab și moderat, iar unele intensificări vor veni în sudul Banatului. Minimele sunt cuprinse între -5 grade Celsius în estul Transilvaniei și 12 grade pe litoralul românesc.

Ce fenomen apare în această seară?

Pe suprafețe mici din Transilvania, Moldova și zona deluroasă a Munteniei urmează să se producă brumă, iar fenomenul la care trebuie să aibă grijă șoferii pe timpul nopții este ceața formată izolat.

În Capitală cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu va bate cu putere. Temperatura minimă va fi de 5-6 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar maximele vor fi de 20-21 de grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de nord-vest a țării, dar în special în regiunile de vest și nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru intervalul în care ne aflăm.

Cum va fi această toamnă?

„Cel puțin prima săptămână dă un semnal că e posibil să avem temperaturi ușor mai coborâte în nord, în rest vor fi valori apropiate de normal. Deja începem toamna, dar așa cum arată primele trei zile, valorile depășesc pragul unei zile de vară, 25 grade, în sud, sud-est și est, ceea ce înseamnă temperaturi agreabile pentru prima parte din septembrie.

Toamna va aduce în atenție multe zile cu valori peste 25 de grade Celsius, semn că vara nu se va lasă dusă atât de ușor. Și în următoarele zile, chiar dacă a fost o masă de aer rece care a afectat țara noastră, vom avea temperaturi în extremitatea de sud apropiate de 30, posibil peste 30 grade Celsius”
Elena Mateescu, director ANM