27 sept. 2021 | 11:10

Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă brusc de marți. Cât de frig va fi, vin ploile și vijeliile

Știri generale
Alertă meteo ANM. Vremea se schimbă brusc de marți. Cât de frig va fi, vin ploile și vijeliile
Avertizare ANM, cum va fi vremea in urmatoarele zile

Toamna își intră în drepturi, acum că mai sunt doar câteva zile până vine luna octombrie. După ce în ultima săptămână vremea a fost blândă, iată că acum se vor schimba condițiile meteorologice.

Cum va fi vremea în primele zile din octombrie 2021

Luna septembrie se apropie de sfârșit, iar toamna își face tot mai simțită prezența. Specialiștii de Administrația Națională de Meteorologie spun că temperaturile vor începe să scadă.

Luni, 27 septembrie, vremea se răcește în regiunile estice ale României, iar de marți, 28 septembrie, iar frigul va pune stăpânire pe toate zonele țării. Potrivit ANM, pe 27 septembrie vremea va fi caldă în vestul, sudul și centrul țării, urmând să fie puțin mai rece în zona de Est.

Cerul va fi înnorat în zonele estice și cele sudice, iar pe alocuri în cele din vest. Se așteaptă temperaturi moderate cu precipitații și descărcări electrice în regiunile de vest și sud-vest, iar în restul teritoriului va ploua pe ici, pe colo.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar valorile termice maxime se vor situa între 16 și 18 grade în Moldova şi 28 de grade în Banat şi sudul Olteniei, acolo unde vremea va fi frumoasă și caldă.

În ceea ce privește temperaturile minime, valorile vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 16 grade, iar pe alocuri, în arii restrânse, se va semnala un cod galben de ceață în zorii zilei și noaptea.

Cum va fi vremea în București

Pentru bucureșteni, specialiștii de la ANM nu aduc vești extrem de bune. În Capitală, cerul nu va fi senin, norii vor prelua văzduhul, iar spre seară există șanse mari să plouă. Vântul va sufla cu o intensitate slabă sau moderată.

Pentru că suntem la sfârșitul lui septembrie, temperatura maximă va fi de 24 – 25 de grade, iar cea minimă de 13 – 14 grade.

Temperaturile încep să scadă începând de marţi, 28 septembrie.  se face şi mai frig şi va ploua. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local, mai ales în zonele montane, în rest.

Conform meteorologilor, vom avea averse dep ploaie şi, izolat, se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi situate între 13 și 14 grade în regiunea Moldovei şi 23 – 24 de grade, local, în jumătatea de vest a ţării.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 14 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro