Alertă meteo ANM. România, lovită de ciclonul din Marea Mediterană. Zonele afectate

Alertă meteo ANM. România, lovită de ciclonul din Marea Mediterană. Zonele afectate
Doar cateva zone sunt vizate

Alertă meteo de la Administrația Națională de Meteorologie. Ciclonul din Marea Mediterană va lovi mâine România, iar specialiștii anunță care vor fi zonele vizate. Ciclonul urmează să ajungă vineri în țara noastră. Alina Șerban, meteorolog, anunță care sunt zonele vizate din România și cum va fi vremea de 1 Decembrie.

Ce se întâmplă vineri în România

Ciclonul din Marea Mediterană urmează să lovească, vineri, România. Alina Șerban spune că în zonele afectate va fi vânt puternic și ploi abundente.

„Ciclonul din Marea mediterană va fi activ acolo şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine.

Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor. Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă.

Sâmbătă și duminică vremea va fi mai caldă decât normalul acestei perioadă. După amiază vom avea temperaturi de la 14 până la 16 grade, mai ales în partea de sud și vest a teritoriului.

Cum va fi vremea pe 1 Decembrie

Cât despre începutul săptămânii viitoare, vom avea parte de o masă de aer mai rece, care va determina scăderea temperaturilor. Vremea va deveni rece, schimbându-se brusc, pentru că temperaturile minime se estimează a fi negative în aproape toată țara.

Va fi cel mai frig în depresiuni și în partea de sud a teritorului, unde vor fi temperaturi de -3, -4 grade la orele dimineții.

Pe parcursul zilei se va mai încălzi puțin, dar se va intensifica și vântul. Temperaturile vor urca la 7-9 grade în majoritatea regiunilor, iar vântul se va intensifica cu viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane.

„Cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții.

Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul. Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor cu

viteze mai mari în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece”, a transmis Alina Şerban,

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI