Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în România: cod roșu de inundații

Cod roșu de inundatii in Vaslui si Galati

Hidrologii au emis o avertizare de cod roșu de inundații pe râurile din județele Vaslui și Galați. Sunt anunțate depășiri ale cotelor de pericol pe râuri din bazinul hidrografic Elan.

Cod roșu de inundații în Vaslui și Galați. Anunțul hidrologilor

Hidrologii au emis un cod roșu de inundații pe râurile din Galați și Vaslui. Astfel, potrivit hidrologilor români, ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri foarte importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, precum şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Elan, din județele Galați și Vaslui.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mai mici din bazinele hidrografice Elan, cum ar fu bazin amonte S.H. Murgeni. Avertizarea cod roșu expiră la ora 15.00.

Cod rosu de inundatii in Vaslui si Galati. Cand expira avertizarea de la hidrologi
Cod rosu de inundatii in Vaslui si Galati. Cand expira avertizarea de la hidrologi

Cod galben de inundații. Unde este valabil

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o nouă avertizare cod galben de inundaţii care vizează judeţele Brașov, Covasna, Prahova şi Buzău. Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, există posibilitatea de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Teleajen, bazin amonte S.H. Vălenii de Munte, Buzău, bazin amonte S.H. Nehoiu, din judeţele Brașov, Covasna, Prahova şi Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Teleajen, bazin amonte ac. Măneciu, Buzău, bazin amonte ac. Siriu. Avertizarea cod galben expiră la ora 14.00.

Cod galben de inundaţii pe râuri din trei judeţe din Moldova

Hidrologii au emis, de asemenea, marţi, o avertizare Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, valabilă tot până la ora 14.00. Astfel, potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Prut cu afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Jijia, din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Elan. Avertizarea Cod galben a expirat la ora 14.00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI