Imagini apocaliptice în Harghita! Județul, afectat de cod roșu de inundații

Imagini apocaliptice în Harghita! Județul, afectat de cod roșu de inundații
Cod roșu de furtună. Vine prăpădul: s-a transmis mesaj Ro-Alert

O ploaie torențială de trei ore a inundat sute de gospodării din județul Harghita. Aseară, hidrologii au emis Cod Roșu pentru bazinul Homorodul Mare. Pompierii au intervenit de urgență, iar o persoană a fost evacuată. Două poduri s-au prăbușit, iar zeci de hectare de terenuri agricole se afă sub ape. Mai multe detalii, în continuare.

Harghita, sub ape! Cor roșu de inundații

67 de case și 30 de curți au fost inundate după ce apele au ieșit din albie la Căpâlnița. Pompierii au intervenit de urgență în prijinul oamenilor și pentru a scoate apa din gospodării.

Un bătrân neajutorat, în vârstă de 70 de ani, a fost scos din locuință de vecini, după ce casa i-a fost inundată. Potrivit declarațiilor oferite de primarul comunei, au căzut peste 100 de litri de precipitații pe metrul pătrat.

Într-o altă localitate, Vlăhiţa, sunt inundate subsolurile a 93 case și 153 curţi. Apa nu a ocolit nici apartamentele din bloc, pătrunzând în 16 locuințe și 4 sedii de firmă.

Viitura a prăbușit două poduri

Totodată, două poduri s-au prăbușit, iar zeci de hectare de terenuri agricole au fost inundate în județul Maramureș.

„Apa a venit de undeva din spatele meu și măsura aproximativ 1 metru adâncime. Apa a luat aseară toate gospodăriile. A ajuns în beciuri, a distrus terenuri agricole“, a povestit un localnic.

„A durat o oră jumate până a venit apa de acolo. A venit de două ori, două ture au fost de… o venit o tură de ploaie și imediat o stat un pic și iară o venit alta. Apoi a doua o venit din toată groaza, până jos“, a declarat Cornel Mureșan, care are în grijă gospodăriile mai multor vecini din zonă.

Ieri, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod Roşu de inundaţii pentru un râu şi un pârâu din Harghita, valabilă până la miezul nopţii, iar locuitorii au fost înștiințați și prin RO-ALERT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI