Alertă meteo ANM. Val de aer rece peste România și fenomene periculoase în următoarele zile

Alertă meteo ANM. Val de aer rece peste România și fenomene periculoase în următoarele zile
Alertă meteo ANM

E alertă meteo ANM. Un val de aer rece ajunge în România. După ziua de vineri, marcată de temperaturi de până la 30 de grade C, țara noastră va fi lovită de un val de aer rece, care va produce schimbări atmosferice, cu instabilitate, averse, temperaturi scăzute și ploi torențiale însoțite de descărcări electrice.

Alertă meteo ANM

ANM –  Administrația Națională de Meteorologie, a transmis că vremea frumoasă nu mai ține mult, iar asta pentru că în zonele de vest, în centrul și nordul țării apar instabilități atmosferice, însoțite de o răcire a vremii.

„Vineri e deja o zi de vară, cu temperaturi de la 22 la 30 de grade. În a doua parte a zilei apare instabilitatea în vest, centru şi nordul ţării. Vor fi averse, descărcări electrice şi chiar ploi torenţiale. Duminică temperaturile scad, dar nu cu mult. În orice caz, temperaturile sunt mai mari decât în mod normal. În sud nu se va răci atât de mult, dar se va mai răcori”, a transmis meteorologul Elena Cordoneanu.

Sâmbătă, 21 mai 2021, vremea se anunță a fi mai caldă, având temperaturi de până la 33 de grade C în mare parte din țară, cu instabilitate în a doua parte a zilei. În nord, centru și vest, cerul va avea înnorări accentuate, iar local sunt semnalate averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Caracterul ploilor va fi torențial, existând condiții de grindină, în zonele menționate și pe arii restrânse din restul țării. Valorile maxime sunt între 25 -33 de grade C, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 18 grade C.

În București, mâine, termometrele ajung 31 de grade C, iar vântul va sufla slab și moderat, cu temperaturi minime care se situează între 15 și 17 grade C. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, dar și probabilitatea de a se înregistra averse mici.

Prognoza meteo la munte

Până pe 29 mai 2022, media maximelor va fi de 14 și 16 grade, după care va scădea spre 5 grade C în data de 18 mai. După 18 mai, tendința va fi de ușoară încălzire de la o zi la alta, prin urmare zilele de 21 și 22 mai se vor atinge, în medie 15 grade.

În intervalul 23-29 mai, variațiile sunt nesemnificative de la o zi la alta, tendința va fi de scădere, așadar, în mediul regional maximele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade. Minimele vor scădea de la medii de 5…6 grade în primele 2 nopți, până spre -2 grade în data de 19 mai, apoi acestea vor urca spre 6-7 grade în 22 și 23 mai.

În intervalul 24-29 mai, variațiile sunt nesemnificative, iar media regională a minimelor fiind de 5…6 grade C. Probabilitatea pentru precipitații o să fie mai mare în intervalul 17-19 mai, după care, din nou în 22-29 mai.