Prognoza meteo specială pentru weekend. Cum va fi vremea în toată țara

Prognoza meteo specială pentru weekend. Cum va fi vremea în toată țara
Cum va fi vremea in weekendul ce urmeaza

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo specială pentru weekendul 20-22 mai 2022. După episodul de zilelea acestea cu temperaturi mai scăzute decât prevede data calendaristică, în România se vor înregistra din nou maxime de vară. Unde va ploua în acest final de săptămână, vedeți în rândurile de mai jos.

Cum va fi vremea în weekendul 20-22 mai. Unde anunță ANM ploi

Chiar dacă în zilele următoare se vor înregistra temperaturi de vară, specialiștii ANM avertizează că diminețile și nopțile vor fi răcoroase, în cea mai mare parte a României.

Conform prognozei, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, sud-estice, precum şi pe crestele montane. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade Ceslsius, iar cele minime între 2 şi 12 grade Celsius. În plus, izolat se vor întruni condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 20 mai 2022

Vremea va fi predominant frumoasă în ziua de vineri şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în extremitatea de nord a teritoriului, unde izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona de munte înaltă, în special a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 18 grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 20 mai 2022

Începând cu ziua de sâmbătă, vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a teritoriului, local călduroasă în jumătatea de sud. Cerul va fi variabil la începutul zilei, după care în jumãtatea nordică a teritoriului, temporar, vor fi înnorări accentuate şi local ploi, descărcări electrice şi intensificãri ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial în unele zone şi izolat se pot înregistra cantităţi de apă substanțiale şi grindină. În rest, astfel de fenomene se vor înregistra doar cu totul izolat. De asemenea, temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 18 grade Celsius.

Prognoza ANM București sâmbătă, 21 mai 2022

Vremea va fi cãlduroasă în Capitală, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea, dar probabilitatea pentru ploi va fi redusă. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă a aerului se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 15 și 17 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 22 mai 2022

Vremea va fi caldă duminică, 22 mai, în sudul ţării şi apropiată de normalul termic al datei în celelalte regiuni. De asemenea, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în jumătatea estică a țării.

În plus, vântul va prezenta intensificări în zonele de munte, în special pe creste, iar în rest va avea viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade Celsius.

Prognoza ANM București duminică, 22 mai 2022

Vremea va fi caldă și în ziua de duminică, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului, când vor fi posibile ploi slabe cantitativ. De asemenea, vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 27-28 de grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 12-15 grade Celsius.