Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în România: ce temperaturi vom avea

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în România: ce temperaturi vom avea
Ce temperaturi vom avea în România

Potrivit meteorologilor, temperaturile o iau razna în toată România. Este o vreme nemaivăzută pentru această perioadă. În țara noastră, ziua de miercuri aduce temperaturi ridicate, de până la 10 grade celsius. În sudul și estul României avem atmosferă închisă, dar în rest, se arată puțin și soarele.

Se schimbă vremea în România: ce temperaturi vom avea

Potrivit meteorologilor, astăzi avem temperaturi maxime care pleacă de la 3 grade în zonele în care persistă ceața și ajung până la 10 grade în Dealurile de Vest.

În Bărăgan și Dobrogea se anunță mulți nori, dimineața sunt condiții de ceaţă și burniță, iar temperaturile nu vor depăși 7 grade Celsius. De asemenea, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă, pe la câmpie apare ceața, iar maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina, dimineața va fi ceață, iar valorile nu trec de 6 grade celsius. Spre seară, la munte vor ploi slabe, iar la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vremea va fi frumoasă în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă la primele ore ale zilei sunt condiții de ceaţă. Se încălzește ușor și valorile se vor situa în jur de 8 grade Celsius.

Soare și temperaturi nemaivăzute pentru această perioadă

Vor fi înnorări în zonele din vestul țării, dar și perioade cu soare, iar valorile ajung la 9 grade. Vântul se va înteți în Munții Banatului. Seara o să plouă slab dar la altitudini mari. Vor fi însă și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile cresc ușor în Transilvania, ajungând la 6 grade. În sud-vestul ţării, vor fi nori și ceaţă în primele ore ale zilei. De asemenea, în ținuturile sudice, temperaturile se opresc pe la 7 grade.

Vremea în următoarele zile

În cursul zilei de joi, vremea va fi schimbătoare și o să plouă slab în vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele montane apar precipitații mixte și se poate depune polei. Totodată în sudul și estul teritoriului, vor apărea nori, ceaţă și condiții de burniță.

Pentru ziua de vineri se anunță vreme bună în zonele de deal și de munte, dar în rest cerul va fi înnorat, ceaţă în zonele joase și un vânt un pic mai insistent în sud-estul și în sud-vestul extrem al României.

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate sâmbătă, în special în regiunile din vestul țării. Înnorările vor persista în sud și est, însă în celelalte zone se va arată și soarele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI