Alertă meteo ANM. Temperaturi nespecifice iernii. Cum va fi vremea de Crăciun

Alertă meteo ANM. Temperaturi nespecifice iernii. Cum va fi vremea de Crăciun
Craciunul 2020 va fi unul fara zapada

Este alertă meteo de la ANM. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi nespecifice iernii pentru perioada următoare. Cum va fi vremea de Crăciun, citiți un pic mai jos.

Prognoza pentru 14-27 decembrie 2020. Cum va fi vremea de Crăciun

ANM a anunțat pentru următoarea perioadă temperaturi nespecifice perioadei în care ne aflăm, inclusiv de Crăciun. Astfel, potrivit meteorologilor ANM, prognoza pentru 14-27 decembrie arată că vom avea un Crăciun fără zăpadă.

Temperaturile vor fi peste media perioadei şi precipitaţii slabe sub formă de ploi şi burniţă.

Cum va fi vremea în Banat, între 14 și 27 decembrie

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru perioada calendaristică în care ne aflăm. Media regională a temperaturilor maxime va creşte, de la 6 grade Celsius la început, până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 16-21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o uşoară scădere, până la 5-6 grade Celsius. la finalul celei de a doua săptămâni. Regimul termic nocturn se va menţine relativ constant pe aproape tot parcursul intervalului şi se va concretiza prin valori medii ale temperaturilor minime de aproximativ 2 grade în primele două nopţi, apoi de 0…1 grad.

Temperaturile nocturne se vor menține relativ constant, respectiv între 0 și 2 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii crește după data de 21 decembrie, dar ploi slabe se mai pot semnala şi în jurul datei de 16 decembrie.

Cum va fi vremea în Crișana, între 14 și 27 decembrie

În perioada 16-21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm, cu temperaturi în jurul valorii de 8 grade Celsius. Tempreaturile nocturne se vor u8 între -1 și 2 grade Ceslius.

Cele mai ridicate valori vor fi la începutul intervalului, iar cele mai scăzute la sfârşitul acestuia. Se vor semnala precipitații după data de 21 decembrie, dar şi în jurul datei de 16 decembrie când vor fi posibile ploi slabe, pe mici teritorii.

Cum va fi vremea în Transilvania, între 14 și 27 decembrie

În acestă parte a țării, regimul termic va fi unul cu vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului. Astfel, temperaturile vor oscila între 4-6 grade Celsius, ușor mai reci în ultimele zile din cea de a doua săptămână.

Noapte vor fi temperaturi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade Celsius, cu excepția primelor două zile din prognoză, când acestea vor oscila între 1 și 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii crește după data de 21 decembrie.

Cum va fi vremea în Maramureș, între 14 și 27 decembrie

Vremea va fi relativ caldă cu temperaturi de 4 grade Celius și va deveni șim,ai caladă, între 16-21 decembrie, când temperaturile vor ajunge și la 7 grade Celsius.

Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 şi 2 grade. După 21 decembrie, probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ creştere.

Cum va fi vremea în Moldova, între 14 și 27 decembrie

Media temperaturilor maxime va fi apropiată de normal, între 2 şi 5 grade Celsius, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie. Nopțile se vor înregsitra temperaturi între -2 şi 1 grad (peste normele climatologice), posibil mai scăzute (şi sub -4 grade) în nopţile de 22-25 decembrie.

Precipitațiile își vor face apariția în intervalul 20-27 decembrie, dar cu burniţă şi ploi slabe.

Cum va fi vremea în Dobrogea, între 14 și 27 decembrie

Regimul termic, atât diurn, cât şi nocturn, va fi peste media climatologică specificăperioadei. Media maximelor va fi cuprinsă între 5 şi 8 grade Celsius, iar cea a minimelor se va încadra între 2 şi 4 grade Celsius.

Se vor semnala ploi slabe în prima zi a intervalului, dar temporar şi în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul perioadei, trecător, este posibil să burnițeze.

Cum va fi vremea în Muntenia, între 14 și 27 decembrie

Temperaturile vor oscila între 7-8 grade Celsius, urmând ca între 16-19 decembrie aceasta să scadă la 4-.5 grade Celsius. Temperaturile pe parcurusl nopților vor varia între -2 şi 2 grade Celsius, cu posibilitatea unor valori mai scăzute (şi sub -4 grade) în nopţile dintre 23-27 decembrie.

Posibilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ, va fi în creştere în perioada 20-27 decembrie, când se va semnala burniţă şi ploi slabe.

Cum va fi vremea în Oltenia, între 14 și 27 decembrie

La începutul prognozei vremea va fi caldă, cu temperaturi de până la 9 grade Celsius, caamai apoi acestea să ajungă la 4 grade Celsius, între 16-20 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse în medie între -1 şi 1 grad Celsius, iar între 23-27 decembrie vor ajunge la -3 grade Celsius.

Precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi posibile în intervalul 20-27 decembrie, dar burniţă şi ploi slabe pot apărea, trecător, şi în prima săptamnână a prognozei.

Cum va fi vremea la munte, între 14 și 27 decembrie

În prima săptămână va fi vreme mai caldă decât în mod normal. Media temperaturilor maxime va fi  între 1 şi 4 grade, iar cea a minimelor între -4 şi 2 grade Celsius. După, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade Celsius.

Posibilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere în restul perioadei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI