Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în București și în țară

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în București și în țară
Se schimbă vremea în România

Temperaturile au fost schimbătoare în ultimele zile. După ce în ultima săptămână valorile au fost sub limita normală pentru această perioadă, vremea se încălzește considerabil, potrivit meteorologilor. Cum va fi vremea în perioada următoare și ce temperaturi vom avea?

Alertă meteo ANM. Se schimbă vremea în România

Meteorologii anunță că vremea se va schimba radical după frigul din ultimele zile. Se pare că mai urmează o săptămână de vreme rece, după care ne vom putea bucura de temperaturi mai blânde, specifice începutului de sezon rece.

În Banat

Prima parte a intervalului următor va fi mai rece ca de obicei, cu maxime între 4 și 8 grade Celsius, cele mai scăzute în zonele depresionare și de câmpie, unde ceața le va face probleme șoferilor. Termometrele vor înregistra și valori negative, între -4 și 0 grade.

În intervalul 29 noiembrie – 2 decembrie, vremea se va încălzi, determinând valori între 8-12 grade ziua, iar seara între 2-5 grade. Ploile vor putea să apară în data de 29 noiembrie, următoarele zile fiind însoțite de precipitații slabe

Crișana

În această regiune vremea va fi rece în prima parte a intervalului. Media temperaturilor se va situa între 3-6 grade Celsius, iar minimele între -5 și -1 grad.  Începând 29 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, perioada fiind caracterizată de temperaturi crescute, cu maxime între 8-12 grade ziua și minime între 2-5 grade noaptea. Spre finalul lunii vor putea exista ploi slabe cantitativ.

Transilvania

Până la data de 28 noimbrie vremea se va menține rece în Transilvania. Vom avea temperaturi cu valori cuprinse între 6-7 grade ziua, iar noaptea și dimineața cuprinse chiar între -6 și -3 grade.

După 29 noiembrie temperaturile cresc, valorile din timpul nopților devenind pozitive, cu amiezi  călduroase, cu temperaturi între 9-11 grade Celsius. Precipitațiile ar putea apărea după 2 decembrie, fiind vorba de cantități normale pentru această perioadă.

Moldova

Valorile termice în Moldova vor fi în scădere până la 4-5 grade în 28 noiembrie. Vremea se va menține rece în acest interval cu temperaturi între 2-5 grade ziua și -2 – 0 grade noaptea. Precipitațiile își vor face apariția temporar și slab cantitativ, pe arii restrânse ale regiunii.

Dobrogea

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, maximele se vor situa între 7-8 grade, iar minimele între 0-3 grade. Începând din 27 noiembrie, vremea se va încălzi cu mai mult decât este normal, cu temperaturi între 10-13 grade ziua și 3-6 grade noaptea.

În Muntenia

În prima săptămână, vremea se va arăta mai rece decât de obicei, valorile termice scăzând de la 9 la 6 grade iar minimele se vor situa între -2 și 0 grade. Începând cu 29 noiembrie, vremea se va încălzi ușor, cu o medie regională de 8-10 grade în timpul zilei, și 0-3 grade în timpul nopții.

În Oltenia

În această regiune, prima săptămână temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, însă vor crește treptat din data de 29 noiembrie. De la temperaturile medii de 4-5 grade, se va ajunge la 7-9 grade Celsius ziua, și 0-3 grade Celsius noaptea. Precipitațiile vor fi izolate în prima parte a perioadei.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI