A pornit de la o rețetă banală, iar acum are miloane de euro. Românca din Dobrogea a dat lovitura

A pornit de la o rețetă banală, iar acum are miloane de euro. Românca din Dobrogea a dat lovitura
A pornit de la o rețetă banală, iar acum are miloane de euro. Românca din Dobrogea a dat lovitura

Un singur om poate face minuni pentru o întreagă comunitate. Acest lucru s-a întâmplat și în Dobrogea, acolo unde o antreprenoare pe nume Paula Vals a transformat o rețetă tradițională într-o afacere de milioane de euro, având sute de angajați. Ea a pornit de la zero și chiar dacă a pierdut totul, nu a renunțat niciodată.

A pornit de la o rețetă banală, iar acum Paula Vals are miloane de euro

Acum, Paula Vals conduce cel mai mare lanț de cofetării din regiune și a însuflețit un colț de țară.

”O ţară fără tradiţii nu are identitate. Suntem o ţară frumoasă, o ţară cu potenţial, o ţară de oameni frumoşi”, a declarat Paula Vals, potrivit Observatornews.ro.

Atunci când a deschis și prima patiserie, aceasta avea vârsta de 22 de ani și un singur vis, și anume, acela de a face din rețelele bunicilor o afacere de succes. Dar și să însuflețească satul Greci, situat la poalele Munților Măcin.

”De ce Greci? Pentru că aici este localitatea unde m-am născut, aici sunt rădăcinile mele. Şi cred că e foarte important să simţi că ai rădăcini. De ce oamenii de aici? A oferi locuri de muncă şi mai ales în mediul rural chiar este o binecuvântare în locurile acestea şi nu sunt singura din această ţară. Sunt foarte mulţi oameni care au investit în mediul rural şi au dezvoltat”, a declarat românca din Dobrogea.

De la 2 angajați a ajuns la 250

Și de la 2 angajați, românca din Dobrogea, Paula Vals, a ajuns la 250. De la câteva produse a ajuns la peste 100 și de la un magazin a ajuns in 13 cofetarii in toata Dobrogea, dar și lanțuri de distribuție în 7 județe. De asemenea, mai exportă și în Italia și Spania, dar și în toată Europa. Ea se mândreșre cu 11 produse atestate tradițional și o plăcintă dobrogeană renumită la nivel european.

De altfel, în fabrica sa din comuna Greci lucrează oameni din trei localități și mai bine de o jumătate dintre angajați îi sunt alături de peste 20 de ani.

”Am avut situaţii dificile, în care oameni din firmă s-au îmbolnăvit, au ajuns destul de târziu la spital şi atunci am făcut următorul lucru – am adus medici de chirurgie, de ginecologie. Vorbim despre mediul rural, unde posibilităţile de a ajunge la un spital nu sunt atât de simple. E sentimentul ăla de responsabilitate, ca şi când aş fi mama lor. Şi atunci îmi iau rolul matern, de a-i susţine în partea personală, nu numai profesională”, a declarat Paula Vals, potrivit sursei citate.

De altfel, România are un milion opt sute de mii de antreprenori, iar banii proveniți din taxe și impozite sunt motorul economiei.

Urmăriți Playtech.ro și pe