Un singur om poate face minuni pentru o întreagă comunitate. Acest lucru s-a întâmplat și în Dobrogea, acolo unde o antreprenoare pe nume Paula Vals a transformat o rețetă tradițională într-o afacere de milioane de euro, având sute de angajați. Ea a pornit de la zero și chiar dacă a pierdut totul, nu a renunțat niciodată.
Acum, Paula Vals conduce cel mai mare lanț de cofetării din regiune și a însuflețit un colț de țară.
”O ţară fără tradiţii nu are identitate. Suntem o ţară frumoasă, o ţară cu potenţial, o ţară de oameni frumoşi”, a declarat Paula Vals, potrivit Observatornews.ro.
Atunci când a deschis și prima patiserie, aceasta avea vârsta de 22 de ani și un singur vis, și anume, acela de a face din rețelele bunicilor o afacere de succes. Dar și să însuflețească satul Greci, situat la poalele Munților Măcin.
”De ce Greci? Pentru că aici este localitatea unde m-am născut, aici sunt rădăcinile mele. Şi cred că e foarte important să simţi că ai rădăcini. De ce oamenii de aici? A oferi locuri de muncă şi mai ales în mediul rural chiar este o binecuvântare în locurile acestea şi nu sunt singura din această ţară. Sunt foarte mulţi oameni care au investit în mediul rural şi au dezvoltat”, a declarat românca din Dobrogea.
Și de la 2 angajați, românca din Dobrogea, Paula Vals, a ajuns la 250. De la câteva produse a ajuns la peste 100 și de la un magazin a ajuns in 13 cofetarii in toata Dobrogea, dar și lanțuri de distribuție în 7 județe. De asemenea, mai exportă și în Italia și Spania, dar și în toată Europa. Ea se mândreșre cu 11 produse atestate tradițional și o plăcintă dobrogeană renumită la nivel european.
De altfel, în fabrica sa din comuna Greci lucrează oameni din trei localități și mai bine de o jumătate dintre angajați îi sunt alături de peste 20 de ani.
”Am avut situaţii dificile, în care oameni din firmă s-au îmbolnăvit, au ajuns destul de târziu la spital şi atunci am făcut următorul lucru – am adus medici de chirurgie, de ginecologie. Vorbim despre mediul rural, unde posibilităţile de a ajunge la un spital nu sunt atât de simple. E sentimentul ăla de responsabilitate, ca şi când aş fi mama lor. Şi atunci îmi iau rolul matern, de a-i susţine în partea personală, nu numai profesională”, a declarat Paula Vals, potrivit sursei citate.
De altfel, România are un milion opt sute de mii de antreprenori, iar banii proveniți din taxe și impozite sunt motorul economiei.