Alertă meteo ANM. România, cuprinsă de un val polar. Temperaturile încep să treacă pe minus

Alertă meteo ANM. România, cuprinsă de un val polar. Temperaturile încep să treacă pe minus
Val de aer polar în România. Meteorologii au emis o nouă alertă meteo Foto: Inquam Photos / Cătălin Urdoi

România este cuprinsă de un val polar. Meteorologii de la ANM au emis alertă meteo iar veştile nu sunt tocmai bune. Conform acestora, temperaturile încep să scadă considerabil şi sunt anunţate ninsori şi lapoviţă.

România este cuprinsă de un val de aer polar

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă meteo pentru weekend. Confom ANM, temperaturile sunt în scădere, iar în zonele de munte va ninge. În ceea ce priveşte dealurile din sudul ţării, sâmbătă, se anunţă lapoviţă, iar în celelalte zone ale ţării va ploua. Vântul suflă tare în est, în sud-est și în extremitatea vestică, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zonă înaltă de munte se transformă în viscol. Maximele termice vor fi mai mici decât zilele trecute: 1-7 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă cer noros, vânt intens, iar maximele nu trec de 7 grade. În Moldova, vremea va fi închisă, cu posibile precipitaţii şi vânt activ. Temperatura maximă va fi de 6 grade.

În nordul Transilvaniei şi Maramureş, temperaturile nu depăşesc 5 grade. În ceea ce priveşte ţinuturile vestice, în zonele joase, va fi vreme frumoasă, însă vântul va bate puternic. În zonele de munte, însă, va ninge, iar viscolul se arată la altitudini mari. Sudul Transilvaniei va fi acoperit un un strat subţire de zăpadă, iar vântul va sufla cu peste 70 de km/h. Maximele nu vor trece de 5 grade, iar în depresiuni, noaptea, termometrele vor arăta -10 grade.

Nici în Oltenia nu va fi vreme frumoasă. Va fi lapoviţă la deal şi ploi la câmpie, iar temperaturie continuă să scadă. Sudul României va avea şi el parte de o zi mohorâtă, cu lapoviţă şi ploi.

Duminică, scăpăm de precipitaţii, însă în prima parte a zilei se anunţă ceaţă şi vreme rece. Vântul se întețește la munte, iar pe crestele Carpaților Meridionali și Occidentali va depăși viteze de 75 de km/h și va spulbera zăpada. Maximele rămân sub valorile normale pentru această perioadă și se încadrează între 0 și 8 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală, sâmbătă, vremea va fi urâtă, mohorâtă, cu posibilitatea de a ploua în prima parte a zilei. Vântul se întețește și va atinge viteze de 43 de km/h, iar maxima se oprește la 6 grade. Noaptea, în zona centrală vor fi zero grade însă la marginea orașului, se vor înregistra -2 grade.

În ceea ce priveşte ziua de duminică, norii se risipesc, însă temperaturile rămân scăzute. Luni, soarele va străluci pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor creşte până la 10 grade. Marţi, în prima parte a zilei, cerul va fi înnorat iar ceata îşi va face simţită prezenţa. Spre după-amiaza iese soarele, iar maximă anunţată este de 11 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI