Alertă meteo ANM. Vin ninsorile în România, începând de vineri

Alertă ANM: cod galben de ninsori și vânt puternic de vineri

ANM a emis un avertisment de ultimă oră. Meteorologii anunță intrarea în vigoare a unui cod galben de ninsori și vânt puternic pentru majoritatea regiunilor din țară.

ANM: mesaj nou de vreme severă. Un cod galben de ninsori și vânt puternic intră în vigoare de vineri

Ieri a fost înnorat și am avut precipitații slabe cam peste tot. Nici astăzi nu se schimbă multe. Vom avea parte de un cer variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua, iar noaptea în vest și nord, unde izolat vor fi ploi slabe sau chiar burniță. În Carpații Meridionali, trecător, vor mai fi precipitații slabe, mixte, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Zilele următoare, însă, situația se va aspri.

Frigul, temperaturile scăzute, vântul puternic, precipitațiile mixte și ninsorile vor acapara teritoriul din 20 noiembrie. Astfel, pentru zilele de vineri, de la ora 12:00, și până sâmbătă, la ora 17:00, meteorologii anunță cod galben de ninsori și viscol.

Informare meteorologică

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00. 

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

Notă:La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile”, este mesajul transmis de specialiști.

Vremea în București pentru 19, 20 și 21 noiembrie 

În București, ziua de joi a început cu cer noros, dar vom avea parte și de ceva raze de soare pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius. Mâine, 20 noiembrie, se anunță cer variabil și vom mai adăuga un grad sau două în termometre, astfel că maxima va ajunge până la 11, poate chiar 12 grade Celsius. De sâmbătă se adună iarăși norii și se va răci. Temperatura maximă nu va mai depăși 8 grade Celsius.

  • Vreme rece, cum este normal în a doua decadă a lunii noiembrie, cu precipitații slabe, vânt moderat și chiar ceață în zonele joase de relief – așa se prezintă vremea la această dată.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI