Alertă meteo ANM. Iarna continuă să facă ravagii în România. Cod galben de intemperii

Alertă meteo ANM. Iarna continuă să facă ravagii în România. Cod galben de intemperii
Alertă meteo ANM: 12 județe sub Cod galben de intemperii

Am început săptămâna cu vreme foarte rece și o continuăm în același ritm, aceasta menținându-se închisă, în special în sudul și estul teritoriului, unde local vor fi precipitații mixte și sub formă de ploaie. La munte, îndeosebi în Carpații Orietali și Meridionali, vor fi cu precădere ninsori, trecător viscolite, și va continua să se depună strat de zăpadă. Cod galben transmis de ANM în această dimineață.

Atenționare nowcasting ANM: Cod galben de intemperii – ceață, burniță, polei, rafale

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis în această dimineață mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ploaie, burniță și polei, valabile în 12 județe. Până la ora 10:00, în județele Olt, Dolj, Alba, Brașov, Sibiu și Harghita, s-au semnalat local burniță și depuneri de polei. În unele zone a fost ceață, care a determinat vizibilitate redusă sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Până la ora 11, în județele Vâlcea, Mehedinți, Ialomița și Călărași, local, au fost anunțate burniță și ploaie slabă, dar și depuneri de polei. În zona joasă a județului Argeș va persista toată ziua ceața și vizibilitatea scăzută sub 200 de metri. Până la ora 14:00, în județul Caraș-Severin vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60 – 70 hm/h. La munte, vitezele la rafală vor depăși 80 – 90 km/h.

  • Cod portocaliu în Caraș-Severin – până la ora 13:30, în mai multe zone din județ, se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h. In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h.

„Vremea va fi închisă. La ora 21.00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă şi măsura între 8 şi 12 cm, iar în orele următoare va continua să ningă, dar ninsoarea va slăbi treptat în intensitate, iar până în a doua parte a nopţii când acesta va înceta se vor mai depune în medie, 3…5 cm. Vântul va fi slab. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade”, au anunţat, marţi seară, meteorologii.

Vremea în București. Joi, 10 decembrie, se vor înregistra 10 grade Celsius

În Capitală se întrevede o îmbunătățire a vremii. Deși vom avea și azi lapoviță și ninsoare, termometrele aratând o valoare de 4 grade Celsius, joi iese soarele. Chiar dacă vom avea în continuare precipitații, se va încălzi, iar mercurul din termometre va arăta o maximă de 10 grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI