09 dec. 2020 | 11:17

Alertă meteo ANM. Iarna continuă să facă ravagii în România. Cod galben de intemperii

Știri generale
Alertă meteo ANM. Iarna continuă să facă ravagii în România. Cod galben de intemperii
Alertă meteo ANM: 12 județe sub Cod galben de intemperii

Am început săptămâna cu vreme foarte rece și o continuăm în același ritm, aceasta menținându-se închisă, în special în sudul și estul teritoriului, unde local vor fi precipitații mixte și sub formă de ploaie. La munte, îndeosebi în Carpații Orietali și Meridionali, vor fi cu precădere ninsori, trecător viscolite, și va continua să se depună strat de zăpadă. Cod galben transmis de ANM în această dimineață.

Atenționare nowcasting ANM: Cod galben de intemperii – ceață, burniță, polei, rafale

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis în această dimineață mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ploaie, burniță și polei, valabile în 12 județe. Până la ora 10:00, în județele Olt, Dolj, Alba, Brașov, Sibiu și Harghita, s-au semnalat local burniță și depuneri de polei. În unele zone a fost ceață, care a determinat vizibilitate redusă sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Până la ora 11, în județele Vâlcea, Mehedinți, Ialomița și Călărași, local, au fost anunțate burniță și ploaie slabă, dar și depuneri de polei. În zona joasă a județului Argeș va persista toată ziua ceața și vizibilitatea scăzută sub 200 de metri. Până la ora 14:00, în județul Caraș-Severin vor fi intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 60 – 70 hm/h. La munte, vitezele la rafală vor depăși 80 – 90 km/h.

  • Cod portocaliu în Caraș-Severin – până la ora 13:30, în mai multe zone din județ, se anunță intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h. In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 km/h.

„Vremea va fi închisă. La ora 21.00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă şi măsura între 8 şi 12 cm, iar în orele următoare va continua să ningă, dar ninsoarea va slăbi treptat în intensitate, iar până în a doua parte a nopţii când acesta va înceta se vor mai depune în medie, 3…5 cm. Vântul va fi slab. Temperatura minimă va fi de -1…0 grade”, au anunţat, marţi seară, meteorologii.

Vremea în București. Joi, 10 decembrie, se vor înregistra 10 grade Celsius

În Capitală se întrevede o îmbunătățire a vremii. Deși vom avea și azi lapoviță și ninsoare, termometrele aratând o valoare de 4 grade Celsius, joi iese soarele. Chiar dacă vom avea în continuare precipitații, se va încălzi, iar mercurul din termometre va arăta o maximă de 10 grade Celsius.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro