Alertă meteo ANM. Vin furtunile: cod portocaliu în mai multe județe din România

Alertă meteo ANM. Vin furtunile: cod portocaliu în mai multe județe din România
Alertă meteo ANM. Vin furtunile: cod portocaliu în mai multe județe din România

Pentru astăzi avem o Alertă meteo ANM de Cod galben și portocaliu. ANM anunță pentru toată ziua de astăzi, 13 octombrie, precipitații abundente și temperaturi scăzute. Avertizarea de Cod Galben este insitutită până în această seară, la ora 21:00.

Alertă meteo ANM

Pe parcursul zilei de astăzi, 13 octombrie, vor fi variaţii termice importante, astfel că zilele caracterizate de o vreme rece. Media maximelor va fi de 11-14 grade, iar a minimelor de 4-7 grade. Vor alterna perioadele mai calde, în care la amiază vor fi valori de 18-21 de grade, iar noaptea 8-12 grade, dar începând de mâine.

Ploile se vor semnala pe spaţii extinse. Vor fi local însemnate cantitativ astăzi, 13 octombrie. În perioada 15-17 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte. Avertizarea de Codul Galben a fost emisă pentru zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, dar și în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

Cod portocaliu în mai multe județe din România

ANM a mai emis o avertizare de Cod Portocaliu pentru zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Orientali. La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafalã de peste 120-130 km/h.

Tot în zona de munte mai există o altă avertizare de Cod Galben, pentru zona Munţilor Apuseni şi în Carpaţii Orientali. Aici vântul va avea, la rafală, viteze ce vor depãşi 900-100 km/h. Vântul se va resimiți, la fel de puternic și în Maramureș, Crişana şi în nord-vestul Transilvaniei. Aici, la rafală, vântul va atinge viteze cuprinse între 55-65 km.

Alertă meteo ANM. Vin furtunile: cod portocaliu în mai multe județe din România
Alertă meteo ANM. de Cod Galben și Cod Portocaliu

Pentru Capitală, ANM anunță vreme rece, precipitații și temperaturi scăzute. Vremea se va răci și va deveni vântoasă. Cerul va fi mai mult noros și mai ales din orele amiezii vor fi averse și posibil descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 10 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 60-65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Iar pentru noaptea și dimineața următoare, cerul va fi variabil, iar vântul va slăbi treptat în intensitate și va deveni moderat. Viteze vâtului, la rafală, va ajunge la viteze de până la 35-40 km/h. Temperatura minimă, în scădere semnificativă față de noaptea anterioară, va fi de 7-9 grade. Mâine în Capitală, vremea va fi răcoroasă, în special dimineața. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade. Vremeea va fi rece, iar ploile vor reveni pe parcursul zilei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI