Ultima lună de toamnă ne bate la ușă, iar experții de la Agenția Națională de Meteorologie au transmis un mesaj către populația României, privind condițiile meteo ce vor surveni în următoarele săptămâni. Ce temperaturi ne așteaptă în noiembrie 2022. Unde va fi cel mai frig.
Meteorologii de la ANM anunță că vremea nu va suferi schimbări prea mari, în prima parte a lunii noiembrie. Cu alte cuvinte, în prima săptămână a lui Brumar, vom avea parte de valori termice mai ridicate decât cele indicate pentru acest interval. De asemenea, precipitațiile vor fi și ele reduse.
Potrivit oficialilor de la Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării, dar în mod deosebit în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal.
Citește și Cum va fi vremea în această iarnă: se anunţă recorduri! Anunţul făcut de meteorologi
Valorile termice medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte, în centru, sud și est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.
Alertă meteo în România. Conform celor de la Accuweather, iarna aceasta ne vom putea bucura de zăpadă, iar primii fulgi de nea ar putea pica în Capitală chiar din primele zile ale lunii decembrie.
La finalul lunii noiembrie vom avea temperaturi de 8 sau 9 grade Celsius, iar începutul lui decembrie valorile scad drastic, iar precipitațiile se vor transforma în ninsoare.
La începutul primei luni de iarnă vom avea temperaturi maxime de 3 sau 4 grade Celsius, spre bucuria copiilor, care abia așteaptă să se joace în zăpadă, bucurându-se de sărbătorile de iarnă ce vor veni.