Alertă meteo ANM. Vine frigul peste România! Scăderea anormală de temperatură pe care o vom resimți

Alertă meteo ANM. Vine frigul peste România! Scăderea anormală de temperatură pe care o vom resimți
Scădere anormală de temperatură în următoarele ore. Anunțul făcut de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Se anunță o scădere anormală de temperatură în următoarele ore în România. Și Capitala va fi afectată de nivelul scăzut al gradelor. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au explicat cu ce fenomene meteorologice ne vom confrunta pe parcursul zilei de marți, 4 octombrie. Vezi mai jos unde va ploua și unde va ninge în această perioadă.

Scădere anormală de temperatură în următoarele ore

Alertă ANM. Temperaturile scad drastic. Meteorologii anunță o scădere drastică a temperaturilor în următoare ore ale zilei de marți, 4 octombrie. La momentul actual, în majoritatea regiunilor din țară, cerul este variabil. Înnorări semnificative au fost raportate în sudul României.

Rafalele de vânt înregistrate pe parcursul zilei de marți sunt slabe și/sau moderate. La altitudini mari, în zona Carpaților Orientali și a Carpaților Meridionali, vântul suflă cu puteri intensificate, potrivit raportului meteo de astăzi.

Marți, 4 octombrie, la ora 12.00, la Câmpeni au fost raportate 8 grade Celsius, iar la Titu şi Videle 18 grade Celsius. Meteorologii au avertizat că în următoarele ore, vremea se va răci puternic în toată țara. Temperaturile vor scădea semnificativ, potrivit avertismentului emis de ANM.

În cea mai mare parte a țării, vremea va fi mai rece decât specificul perioadei. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări în cele mai multe dintre regiuni. Pentru perioade scurte de timp se vor manifesta și averse de ploi slabe, în special în vestul, nord-vestul, centrul României și în zonele de munte.

Câte grade se vor înregistra în următoarele ore în țară

Se schimbă vremea în România. Potrivit avertismentului emis de ANM, în unele zone din țară se va forma și lapoviță și/sau ninsoare. Rafalele de vânt se vor intensifica în mod deosebit la munte. Pe creste, vântul va sufla cu peste 70 de km/h. În general, în restul țării, vântul va înregistra o temperatură de maximum 50 km/h.

Temperaturile vor scădea, de asemenea, în următorul interval de timp. Temperaturile maxime vor fi de 20 de grade Celsius în unele regiuni, în timp ce în altele nu vor întrece 12 grade Celsius.

În urmă cu puțin timp, meteorologii au înregistrat la Filaret și Afumaţi nu mai mult de 15 grade Celsius. La Băneasa au fost raportate 17 grade Celsius.

Vremea se va răci și în Capitală, deși, în comparație cu alte regiuni, va fi mai apropiată specificului perioadei. Cerul va fi noros în mare parte a zilei de marți în București. Probabilitatea de manifestare a averselor va fi foarte slabă, după care nu va mai fi raportată deloc. Rafalele de vânt vor sufla cu putere moderată, cel mult.