Alertă meteo ANM. Cod galben în toată țara. E prăpăd până mâine seara!

Alertă meteo ANM. Cod galben în toată țara. E prăpăd până mâine seara!

Se strică vremea, în următoarele ore! Meteorologii au emis, joi, o alertă meteo de fenomene periculoase, în zece județe din țară. Avertizarea de tip cod galben este valabilă până vineri seara. Care vor fi cele mai afectate zone.

Meteorolii au emis o nouă alertă meteo, în zece județe din țară. Vremea se schimbă radical, în următoarele ore

Începând din această noapte, meteorologii anunță schimbări drastice ale vremii. În următoarele ore, temperaturile vor scădea accentuat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben, valabilă pentru mai multe judeţe din estul şi sud-estul ţării.

Astfel, începând din noaptea de joi spre vineri, în cea mai mare parte a Moldovei , apoi, de la primele ore ale zilei de vineri, 18 septembrie, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei se vor înregistra intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, în special în zonele de litoral.

Judeţele vizate de atenţionarea emisă de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Potrivit specialiștilor ANM, se vor intensificări ale vântului se vor produce și în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 – 55 km/h. De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă.

Codul galben de vânt puternic este valabil până vineri, 18 septembrie, ora 16:00.

Cod roșu în Grecia. Meteorologii anunță precipitații de 300 de litri pe metru pătrat

Miercuri, 16 septembrie, ministrul adjunct grec pentru Protecția Civilă, Nikos Hardalias, a cerut convocarea unei reuni extraordinare cu responsabilii pentru gestionarea situațiilor de criză. Starea de alertă din Grecia vine după anunțul făcut de Serviciul Național Meteorologic.

Potrivit specialiștilor, începând de joi după-amiază, se or înregistra rafale de vânt cu viteze de peste 150 de kilometri pe oră. Cantitățile de precipitații ar putea depăși 300 de litri pe metrul pătrat, în insulele Ionice și vestul regiunii Peloponez. Furtunile vor crește în intensitate, atingând valori maxime vineri.

Sâmbătă, specialiștii anunță că aproape întreaga țară se va confrunta cu fenomene meteo extreme. Pentru a preveni pierderi de vieți umane, autoritățile au emis o avertizare pentru localnicii din zonele afectate. Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească și să evite vecinătatea torenților și a cursurilor de apă, atât în perioada în care se manifestă furtunile puternice, dar și în următoarele câteva ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI