Alertă meteo ANM. Vine un val uriaș de frig peste România! Ne luăm adio de la vară!

Vine un val urias de frig peste Romania

Vești proaste vin de la meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie, care au anunțat că vremea bună mai ține doar două zile. Astfel, lucrurile se vor schimba radical în ce privește vremea, iar la finalul acestei săptămâni, vine un val uriaș de frig peste România.

Alertă meteo ANM. Vremea se răcește România. Vara pleacă din țara noastră

Potrivit meteorologilor Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în următoarele două săptămâni vine un val de frig uriaș peste țara noastră. Finalul săptămânii în curs vine cu un val rece de frig, însă lucrurile se vor redresa spre finalul lunii septembrie.

Astfel, în Banat, vremea va fi foarte bună şi în general frumoasă până în data de 17 septembrie, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade Celsius. În zilele de 18, 19 şi 20 septembrie va urma o răcire radicală, astfel că maximele termice vor fi de 20-22 de grade Celsius.

Meteorologii anunta ca se raceste vremea
Meteorologii anunta ca se raceste vremea

Cu cât scad temperaturile în Banat

Până în 25 septembrie se va încălzi uşor, iar maximele vor urca, în medie, până la 26 de grade Celsius, însă în ultimele două zile de prognoză vor coborî spre 22 de grade Celsius.

Minimele se vor menţine constante până la sfârşitul primei săptămâni, cu medii ale temperaturilor de 14-16 grade Celsius, iar acestea vor scădea în weekend la valori în jurul a 10 grade Ceslius, apoi vor intra pe o tendinţă de creştere. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 17 şi 18 septembrie şi în intervalul 22-27 septembrie.

Prognoza meteo ANM pentru Crișana

În Crișana, în primele zile de prognoză vremea va fi călduroasă la amiază, conform prognozei ANM, cu maxime termice ce se vor situa, în medie, în jurul a 30 de grade Celsius, însă intervalul 16-20 septembrie vremea se va răci semnificativ.

Media temperaturilor maxime va fi de 20 de grade Celsius. Din 20 şi până în 25 septembrie regimul termic va marca o creştere până la valori medii de 26 de grade, apoi va intra din nou într-un proces de răcire, cu temperaturi de 22 de grade. Ploi se vor putea semnala pe  17 şi 18 septembrie, precum şi în perioada 23-27 septembrie.

Prognoza meteo ANM pentru Transilvania

În Transilvania, prognoza ANM indică vreme va fi în general frumoasă, cu valori termice peste normele climatologice, respectiv 28 de grade Celsius. În 18, 19 şi 20 septembrie se răcește accentuat, până la 18 grade Celius, apoi se încălzește până în data de 25 septembrie, ajungându-se la 24 de grade Celsius. Probabilitatea de ploi  este ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

În Maramureş vremea va debuta cu vreme frumoasă şi caldă, cu temperaturi maxime de până la 29 de grade. Din 18 septembrie şi până în 21 septembrie vremea va fi rece, cu medii ale maximelor de 18-20 de grade Celsius, apoi se va încălzi până la 24 de grade Celsius. Este posibil să pliuă pe 17 septembrie şi între 26 şi 27 septembrie.

Prognoza meteo ANM pentru Moldova

În primele zile de prognoză, în Moldova, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi între 28 şi 30 de grade. În 18, 19 şi 20 septembrie se va răci brusc, media maximelor coborând până la 18 grade Celsius. După acest interval, urmează un proces de încălzire ce va aduce maxime de 22-24 de grade Celsius.

Valorile minime până la 14 grade Ceslius până pe data de 18 septembrie. Între 19-22 septembrie regimul termic nocturn va fi de 8-9 grade Celsius. În Moldova, este posibil să plouă pe 17 şi 18 septembrie.

Prognoza meteo ANM pentru Litoral și Muntenia

Pe litoral, până pe 17 septembrie vremea va fi frumoasă şi caldă pentru această perioadă, iar maximelec vor avea 28 de grade Ceslius. Apppi, vremea pe litoral se strică, iar cele mai reci zile vor fi pe 19 şi 20 septembrie, cu temperaturi medii de 20 de grade Celsius.

În Muntenia, vremea  va fi frumoasă şi caldă, cu temperaturi de 30 de grade Celsius, până în data de 17 septembrie, apoi se va răci. Până pe 21 septembrie valorile termice vor fi de 20 de grade Celsius, ca mai apoi să crească la 24-26 de grade Ceslius.

Prognoza meteo ANM pentru Oltenia

Și în Oltenia, vremea va fi călduroasă cu temperaturi de 30 de grade Ceslius, până în 17 septembrie. După această dată, în intervalul 18-21 septembrie, se răcește semnificativ, iar temperaturile vor ajunge la 20-22 de grade Ceslius. Din 22 septembrie vremea se încălzește și aduce temperaturi de 23 -25 de grade Celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI